Chelsea FC 0-1 Liverpool FC | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Liverpool FC | OCJENE
27 veljače 01:36 2024

Šesto izgubljeno Wembley finale za redom, treće izgubljeno finale za redom od Liverpoola. Sedmo, odnosno četvrto ako računamo superkupove (engleski/europski).

Strava i užas, nećemo se lagati. Tim više što smo ovu utakmicu objektivno morali pobijediti s obzirom na količinu ozljeda koje je imao Liverpool te koliko su mladića bili prisiljeni uvesti krajem utakmice… Čak i protiv takve momčadi Liverpoola bili smo objektivno lošiji u prvom poluvremenu, a u drugom ih i nakon pustih zamjena nismo uspjeli slomiti, unatoč brojnim prilikama.

Potom smo se u produžecima neshvatljivo povukli, čekali penale (gdje bismo, istini za volju, imali značajnu prednost s obzirom na kvalitetu golmana i pucača) te primili gol iz prekida samo par minuta pred kraj…

Nesuđeni heroj penala, Đorđe Petrović (2.21) i bez toga je bio naš (i službeni) igrač utakmice, iako bih rekao da je njegov suparnik Kelleher imao i značajnije obrane. Kod primljenog gola apsolutno ništa nije mogao. Petrović je sada i uvjerljivo prestigao Palmera u utrci za našeg najboljeg igrača ove sezone (vidi ispod tablicu ukupnih/prosječnih ocjena za sezonu), s čime se definitivno ne slažem, ali matematika je neumoljiva.

Osim njega, još su samo Colwill (1.16) i Caicedo (1.03) dobili dobre ocjene, premda su oboje imali loših prvih 20 minuta. Colwill je bio izgubljen, kao i većina momčadi, a Caicedo je trebao dobiti direktni crvreni karton. Ipak, treba im priznati, nakon toga su se sabrali i bili naši najbolji igrači. Barem neka pozitiva…

Što se pozitive u apsolutnom smislu tiče, iznad nule imamo još (čak) petoricu igrača, ali nijedan nije naročito impresionirao (doduše ni uprskao). Dakle, imamo samo sedmero negativno ocijenjenih, među kojima su i svih četvero zamjena. Ukratko, bolje zamjene su prekjučer bili Liverpoolovi golobradi mladići iz akademije nego očigledno još uvijek nespremni Nkunku (-0.70) i Chalobah (-0.77) te pogotovo relativna štetočina Madueke (-1.55) i apsolutni duh Mudrik (-1.85)…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka