Chelsea FC 3-1 Leeds United FC | OCJENE

Chelsea FC 3-1 Leeds United FC | OCJENE
06 prosinca 17:53 2020

Chelsea se popeo na prvo mjesto izvrsnom napadačkom predstavom protiv Bielsinog Leedsa, a možda tamo i ostane ovisno o skorašnjim rezultatima Spursa i Liverpoola.

Lampardova momčad stvorila je mali milijun prilika i zabila ‘samo’ 3 gola, dok je primila jedan. Glavni ‘krivci’ za to vide se u ocjenama. Osim netipično blijedog Havertza (-0.03), te Ziyecha i Abrahama koji su odigrali premalo da bi ostvarili bolju ocjenu, žutom bojom su ocijenjeni Werner i Mendy (oboje 0.79). Turbo Timo je promašio bezbroj prilika, a nakon ozljede već spomenutog Ziyecha našao je svoju (vjerojatno kratkoročnu) novu poziciju na desnom krilu odakle je otkrio svoj ‘unutarnjeg Schürllea’ i fantastično se ubacivao u prostor te se na kraju u sudačkoj nadoknadi iskupio za svoje promašaje nesebičnom asistencijom za Pulisica (1.67) koji je napokon odigrao kako zna (njegov ‘sunarodnjak’ Kovačić (1.64) također je ušao s klupe i kidao). Mendy, s druge strane, nije bio prezaposlen u ovoj utakmici, a nije najbolje reagirao u 4. minuti kada je Leeds poveo. Nema veze, oprostit ćemo mu.

Pravi krivac za taj gol, Kurt Zouma (2.09), na drugoj je strani spektra ocjena zbog svog pobjedničkog gola. Još jednom je zabio glavom nakon kornera, već 4. put u Premier ligi, čime se na vrhu klupske ljestvice strijelaca izjednačio s Wernerom. Europski heroj Olivier Giroud (2.12) zabio je izjednačujući gol i potvrdio naše sumnje da će Jamesovi (2.49) nevjerojatni nabačaji biti puno opasniji s pravim čovjekom u sredini. Mladi desni bek ove sezone igra senzacionalno, i to u oba smjera, a upravo je osvojio svoju drugu CheCro titulu igrača utakmice ove sezone.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka