Norwich City FC 2-3 Chelsea FC | OCJENE

Norwich City FC 2-3 Chelsea FC | OCJENE
26 kolovoza 14:13 2019

Prva pobjeda Franka Lamparda došla je nakon jedne solidne predstave njegovih igrača. Dvaput su vodili, dvaput je domaćin izjednačavao, ali su uspjeli zabiti i treći put čime su pokazali karakternu snagu netipičnu za tako mladu momčad. Nakon loših i vrlo loših rezultata u prvih par utakmica, ova momčad nastavlja samouvjereno, beskompromisno i atraktivno. Prosječna ocjena ekipe je 1.13, što je ipak daleko od one u herojskom porazu u Superkupu:

Na vrhu se izdvajaju dvoje igrača, oboje laureati akademije. Potvrda je to dobrog izbora nove filozofije, odnosno okretanja mladim igračima, bilo da je to planirano ili prisilno zbog zabrane transfera. Tammy Abraham (2.61) je zabio dva gola, prvi i odlučujući. Sve to nakon neuvjerljivih prvih par nastupa nakon kojih mu je Lampard, na iznenađenje većine, nastavio vjerovati pa ga opet izabrao u prvih jedanaest – i pogodio. S druge strane, takvih dilema nije imao oko izbora Masona Mounta (2.50) koji je već igrao odlično i zabijao, pa u ovoj utakmici samo nastavio u istom stilu. Bravo, momci!

Vrlo blizu granici odličnih 2.0 bio je Mateo Kovačić (1.92), naš maestro veznog reda koji, čini se, već rano u sezoni formira sebi karakteristični toplo-hladni obrazac; jedna lošija utakmica, iduća izvrsna, i tako iznova… S druge strane, vrlo konzistentan je za sada Emerson Palmieri (1.41), svaku od četiri utakmice bio je među našim najboljim igračima.

Od dobrih nastupa tu su još Pulisic i Azpilicueta, jedan blago iznad, drugi blago ispod granice od 1.0 za koju kažemo da označava ‘dobro’ odigranu utakmicu. Pulisic (1.10) je još jednom bio solidan, a i dalje mu nedostaje onaj veći, istinski utjecaj na neku utakmicu. Doduše, upisao je već drugu asistenciju ove sezone, ali još čekamo gol. Azpilicueta (0.96), pak, je napokon odigrao dobru utakmicu i napokon dobro ubacio te time proizveo asistenciju za prvi gol. Kapetane, hoćemo još!

Svi preostali igrači odigrali su ne-pretjerano-impresivnu utakmicu, te svi redom zaslužili koliko-toliko pozitivnu ocjenu. Najbolji od njih bio je Christensen (0.70) koji se pored manje uvjerljivog Zoume (0.44) promeće u lidera zadnje linije… Koja redovito prima barem jedan gol, a u prvom poluvremenu je propustila 3 velike šanse. Prve dvije su završile loptom u mreži, dok je treću još jednom spektakularnom dvostrukom obranom spasio Kepa (0.52) i time pored dva primljena gola ipak zaslužio nelošu ocjenu.

U tom žutom rasponu još se nalaze i sve zamjene, Giroud (0.46), Alonso (0.28) i Willian (0.08) koji nisu imali vremena pozitivno (a srećom ni negativno) utjecati na utakmicu, te na samom dnu neočekivani starter Barkley (0.06). Zaigrao je zbog ozljede Pedra na zagrijavanju, a prvo poluvrijeme bolje da nije… U drugom se pak oporavio, proizveo par odličnih poteza te je u krajnjoj liniji vjerojatno zaslužio štogod višu ocjenu.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka