Pochettino o odnosu s navijačima: “Nisam zabrinut”

Pochettino o odnosu s navijačima: “Nisam zabrinut”
02 ožujka 20:59 2024

Mauricio Pochettino morao je odgovoriti na brojna pitanja nakon Chelseajevog remija s Brentfordom.

Axel Disasi zabio je kasni izjednačujući gol nakon što su Mads Roerslev i Yoane Wissa doveli Brentford u vodstvo. Nicolas Jackson doveo je goste u vodstvo u 35. minuti, ali loš start drugog poluvremena dozvolio je Brentfordu da dođe do preokreta.

Bilo je puno tema o kojima je Pochettino pitan nakon utakmice na Gtech Community Stadiumu..

Upitan je li se ekipa pogubila u drugom poluvremenu, Pochettino je rekao: “To je istina. Mislim da smo u prvom poluvremenu, prvih 45 minuta, bili jako dobro i kontrolirali smo utakmicu. Trebali smo nastaviti igrati na isti način. Mislim da su oni podignuli svoj nivo i počeli su osvajati duele i igrati direktnije.”

“Mislim da u tom trenutku nismo bili dosljedni i pokušali smo se bolje braniti. Kada smo primili gol tog trenutka se utakmica promijenila, oni su počeli vjerovati. Sve u svemu, mislim da smo bili bolja ekipa, ali moramo zabiti u nekim trenucima, nekim ključnim trenucima, imati sreće i bolje se braniti.”

“U šest dana smo igrali tri stvarno teške utakmice. Mislim da su se igrači jako trudili. U drugom poluvremenu je bilo teško zadržati istu energiju. Mislim da je to bilo važno u ovoj utakmici.”

Upitan što misli o pjevanju Chelseajevih navijača, rekao je: “Da, rekli su mi za to, ali nisam to čuo, da budem iskren. Zato mi je teško to shvatiti. Ne znam. Moram vjerovati u ono što mi govorite, ali to je normalno. Gubili smo 2-1 i tako su izražavali svoju frustraciju, a mi smo odgovorni. Ja sam odgovoran. Ja sam trener.”

Upitan je li zabrinut zbog odnosa s navijačima , rekao je: “Ne, nisam zabrinut. Moramo to prihvatiti. Rekao sam vam, mislim da me netko pitao osjećam li ljubav navijača? Ne. Moramo izgraditi odnos između trenerskog osoblja, trenera i navijača.”

“Odnos se gradi pobjedama. Ali u ovom trenutku, ne možemo ispuniti očekivanja. Tražit ćemo ljubav. Ne tražim ništa. Nastavit ću raditi i pokušati promijeniti situaciju, pobjeđivati, sada imamo tjedan dana prije utakmice s Newcastleom.”

“Moramo se nositi sa stvarnosti. Radimo jako, jako naporno i pokušavamo pobjeđivati. Ekipa se bori. Mislim da smo u šest dana odigrali 120 minuta u nedjelju, u srijedu smo odigrali još jednu tešku utakmicu, onda su tu bile neke odluke zbog ozljeda ili neke druge okolnosti.”

“Pokušali smo pronaći različite načine za igru. Ali ako to ne funkcionira navijači su razočarani zbog toga, moram poštovati njihovo mišljenje.”

Upitan je li zabrinut da će se odnos pogoršati, rekao je: “Mislim da je odnos dobar. Ako naprave to što napravili, mislim da je to frustracija. Moramo to shvatiti. Pokušavam ekipi pružiti alate da radi, popravi se i igra na najbolji način, da zabijamo i pobjeđujemo.”

“Ako to nije moguće, danas mi je 52. rođendan, jako dobro poznajem ovaj posao. Neću odustati, borit ću se. Spreman sam se sutra ponovno boriti i spremati se za sljedeću utakmicu. Da, idemo dalje.”

Upitan je li promjena na trojicu u obrani došla kako bi se nosili s onim što Brentford nudi, rekao je: “Ne, to je bilo da se ekipi pruži prilika da drukčije igra i da imamo alternativu onome što inače koristimo. Morao veznom redu omogućiti da ne moraju pokrivati previše prostora. Gallagher nije započeo utakmicu protiv Leedsa jer je bio jako, jako umoran.”

“Jer Lavia bi trebao biti jako dobar igrač, kao i Lesley Ugochukwu. Oni su ozljeđeni i nemamo mogućnost odmoriti igrače na ključnim pozicijama. Zato smo im pomogli s još jednim stoperom.”

“Ideja nam je uvijek ići prema naprijed, ali moramo im pokušati pružiti čvrstoću i manje prostora za pokrivanje u tranzicijama te više slobode i ne previše odgovornosti.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka