Chelsea FC 2-2 Arsenal FC | OCJENE

Chelsea FC 2-2 Arsenal FC | OCJENE
22 listopada 19:44 2023

Istinski odličan nastup naših. Sve govori da smo na kraju dubinski razočarani ‘samo’ s bodom… Ipak, bilo je 2-0 za nas, a promašivale su se prilike za 3-0 dok Arsenal s druge strane nije prismrdio našem golu. Kako to biva u nogometu, nakon jedne glupe greške do tada lošija ekipa smanjila je rezultat, a onda i brzinski došla do izjednačenja… iz ničega. Ovo je valjda krunski dokaz da je naša ekipa mlada i neiskusna, a Arsenalova već ‘gotov proizvod’, spreman na borbu za titulu gdje su bili već prošle sezone…

Igrač utakmice je strijelac prvog gola Cole Palmer (2.25). On je u ovoj utakmici zaigrao na lažnoj devetci, i tu ulogu odigrao bolje nego Havertz ikada u svoje 3 sezone kod nas. Zapravo, Palmer je za sada sve ono što smo se nadali da će Havertz postati, a nikada nije. Ovo je Coleu četvrta odlična (2+) ocjena za redom, što je iznimno postignuće. Ovo je već 6. sezona da ocjenjujemo na ovom portalu, a to je uspjelo tek nekolicini (i samom Hazardu samo jednom!), dok all time rekord drži James s nevjerojatnih 6 zaredanih prije ozljede u jedinoj Tuchelovoj kompletnoj sezoni (2021./22.). Je li moguće da ga Palmer obori s manje od 10 utakmica u klubu??

Još dvojica, oboje donedavno osporavanih igrača, dobilo je odličnu ocjenu za ovaj derbi. Izvrsni Marc Cucurella (2.02) je nakon par dobrih nastupa na desnoj strani sada bio odličan i na svojoj prirodnoj poziciji. Čini se da smo napokon dobili igrača kojeg smo kupili prošlog ljeta za ogromne novce… nakon što smo već i odustali od njega. Dobar je to tajming s obzirom da se Chilwell (opet) dugoročno ozlijedio. Zaista, ne vidim kako i zašto bi Cucurellu Pochettino izvadio iz sastava nakon što se vrati Disasi. Vjerovali ili ne, Cucurella je sada i naš najbolje ocijenjen igrač ove sezone. Nije šala! Nije sudjelovao u nijednoj blamaži tako da mu prosječna ocjena nije patila. Tablicu poretka možete vidjeti ispod (tik ispod njega je Palmer, a svi drugi su daleko).

Drugi takav igrač je Conor Gallagher (2.02) koji je ovime zaredao 3 ocjene iznad 1.9… Izgleda da je Poch pronašao pravu formulu u sredini terena, nisu loši bili ni Caicedo (1.51) i Enzo (1.16).

Valjalo bi spomenuti Mudrika (1.87) koji je ponovno zabio, iako vjerojatno slučajan gol. Osim toga i nije bio nešto inspiriran… Obrnuta priča je kod Gusta (0.91) koji je dobio lošu ocjenu, a odigrao izvrsno, ali ga je pokopao 1 loš trenutak. Bio je glavni krivac za izjednačujući gol Arsenala, a to mu ne možemo oprostiti… Ali treba napomenuti da je u tandemu s Cucurellom potpuno zaustavio Arsenalova krila, Saku i Martinellija.

Na dnu je, naravno, Sánchez (-2.04) zbog greške kod prvog gola. Osobno sam mišljenja da mu pas uopće nije bio loš te bih radije okrivio one kojima je bio namijenjen (ni Enzo ni Gallagher tu nisu dobro reagirali), ali u tome sam u manjini. Kako bilo, nije neistina da skoro svaku utakmicu napravi barem jednu grešku u takvim dodavanjima, kao ni da to pod hitno mora eliminirati iz svoje igre… Inače smo dobili još jednog Mendyja.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka