Brentford FC 0-0 Chelsea FC | OCJENE

Brentford FC 0-0 Chelsea FC | OCJENE
21 listopada 20:34 2022

Bila je ovo jedna od onih 0-0 utakmica kada nitko živ ne zna kako je ostalo 0-0. Bilo je tu prilika na sve strane, te premda je remi pošten ishod utakmice, sam rezultat je trebao biti bliže 3-3 nego ovih 0-0. Sama činjenica da je Kepa s ocjenom 2.63 (opet) igrač utakmice potvrđuje tu izjavu. Kepa se time izjednačio sa Sterlingom na prvom mjestu po ovosezonskim titulama igrača utakmice (3), a još od prošle utakmice je vodeći u ukupnom poretku za ovu sezonu (po prosječnoj ocjeni). Kepa reborn se nastavlja!

Kova nije pokojan, već greškom ima krivi znak pored imena

Druga je ovo utakmica za redom u kojoj nismo igrali najbolje te da se može reći da je za to kriva Potterova pogrešna postavka. Također se opet može reći da je perfektno reagirao te brzo ispravio tu grešku. Utakmicu smo započeli u 3-5-2 gdje je Jorginho (0.16) bio jedini igrač ispred tročlane obrane, a to nije funkcioniralo. Na Potterovu sreću, jedna od osmica ispred njega, Gallagher (0.17) je već nakon 15ak minuta zatražio zamjenu zbog mučnine. Tako je Potter dobio izgovor da ekspresno ispravi postavku te pored Jorginha postavi Kovačića (1.47), čime se igra brzo stabilizirala.

Nije Kova jedina zamjena koja se pokazala bolja od (većine) startera. Zapravo od prvih četvero najbolje ocijenjenih, čak 3 su zamjene. Osim Kove, to su Pulisic (2.05) i Chukwuemeka (1.33). Mora se reći da Pulisic polako utišava hejtere. Upravo je povezao dva vrlo dobra nastupa, što od njega nismo vidjeli… pa godinama. Dovodi to u pitanje tko će početi sutra protiv Uniteda, s obzirom da je Sterling (0.47) već neko vrijeme u lošoj formi. Chukwuemeka je, pak, bio iznenađujuć potez Pottera koji je donio prijeko potrebnu svježinu i mladenačku bahatost. Malo mu je nedostajalo za pobjednički pogodak u zadnjoj minuti, prava šteta!

Najgori je ponovno bio Havertz (-0.95). Sada je uvjerljivo prvi po broju negativnih ocjena ove sezone, čak 8 dok nitko drugi nema ni 6… te dijeli prvo mjesto s Jorginhom po broju zadnjih mjesta u ocjenama. Vrijeme je za klupu…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka