FC Red Bull Salzburg 1-2 Chelsea FC | OCJENE

FC Red Bull Salzburg 1-2 Chelsea FC | OCJENE
26 listopada 12:10 2022

Kao i u prvoj utakmici protiv Salzburga, koja je bila prva utakmica pod Potterom uopće, zaigrali smo u istoj vrlo neobičnoj formaciji. Bilo je to nekakvih 3-3-4 gdje su krilni bekovi Pulisic i Sterling zapravo bili krila, a pretvaralo se u cruyffovskih 3-4-3 s rombom u sredini kada bi se Kai spustio dublje po loptu. U obje utakmica Chelsea je pokazao najbolji nogomet ove sezone, tako da je zaista šteta što ta (suludo) ofenzivna formacija vjerojatno i nije baš vijabilna za Premier ligu…

Mateo Kovačić (2.38) je zahvaljujući fenomenalnom golu ljevicom te istinski odličnom nastupu, prvom nakon dugo vremena i puno ozljeda, dobio svoju prvu odličnu (2+) ocjenu ove sezone i prvu titulu igrača utakmice. Zanimljivo, sad već hypeani Trevoh Chalobah (2.04) također je skupio tek prvu 2+ ocjenu, nakon što je zaredao 6 (vrlo) dobrih. U sendviču među njima je vječno odlični Thiago Silva (2.13).

Vrlo dobro su ocijenjeni Kepa (1.83) i Havertz (1.79) zbog još jednog sigurnog nastupa među vratnicama, odnosno prvog dobrog nastupa u napadu. Kai je napokon zabio gol iz daljine za naš klub, nakon što smo tek nedavno u Ligi Nacija protiv Engleske saznali da je on to uopće u stanju. Zaista je to bio lijep, prekrasan pogodak. Ne bi trebalo zanemariti ulogu Pulisica (0.75) u (pred)asistencijama za naša oba gola, makar su ocjenjivači to očigledno zaboravili. Zaslužio je više!

Oni koji definitivno nisu zaslužili više su Sterling (0.33) i Aubameyang (0.08) naša dva najlošija startera, što nijednom nije prvi put… Oboje su već odavno ispuhali svoje kratkotrajno dobre forme. Kakva bi Potter bio faca da u subotu obojicu stavi na klupu i započne s Brojom i Pulisicem?Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka