Liverpool FC 4-1 Chelsea FC | Što smo naučili?

Liverpool FC 4-1 Chelsea FC | Što smo naučili?
02 veljače 11:21 2024

Nekoliko stavki koje smo izvukli iz prekjučerašnje utakmice.

1. Očajna igra Chilwella i Badiashilea

Dvojac koji je jučer najviše razočarao u obrani. Iako je Chilwell igrao samo 45 minuta, to je bilo dovoljno da pokaže u kakvoj lošoj formi se trenutno nalazi. Nije to niti sjenka Chilwella od prije dvije sezone. Jučer je bio možda i glavni krivac za pogodak Jote. Defanzivno je još donekle i odrađivao posao, međutim ofanzivna igra kakvu smo navikli gledati od njega na ovoj utakmici nije postojala. Ipak, najgori trenutak utakmice mu je bio pokušaj simuliranja i iznuđivanje kaznenog udarca.

Badiashile je bio krivac za 2 od 4 primljena gola. Kod gola Jote je jednostavno morao bolje reagirati ( iako ni Silva nije čistog obraza u toj situaciji) i bilo je tu ipak i dosta sreće za Jotu da mu se lopta tako odbila, međutim reakcija kod Diazovog gola je jednostavno neshvatljiva i neobjašnjiva da mu u toj situaciji igrač uspije dotrčati iza leđa. Jako nesiguran i previše grešaka, očito van forme u potpunosti. Srećom da Nunez nije uspio realizirati kazneni udarac kojeg je skrivio.

2. Katastrofalno suđenje i favoriziranje Liverpoola

Jesu li pogreške Tierneyja mogle donijeti drugačiji rasplet utakmice? Možda. Prva sporedna situacija pri rezultatu 0:0, Van Dijk radi očiti prekršaj na Gallagheru, da je tu dosuđen kazneni udarac, vrlo vjerojatno bi poveli i tako bi mogli voditi tempo utakmice uzevši u obzir da su Caicedo i Enzo u prvih 45 minuta bili sasvim solidni. Druga situacija, očit prekršaj Jote na Chilwellu, prekršaj koji se vidio iz aviona, ma kakav avion sa svemirske postaje se vidjelo da je to prekršaj i naravno Bradleyju ostaje širok prostor i dosta vremena da sam izađe ispred Petrovića i poentira. Treća situacija, opet Van Dijk radi očit prekršaj na Nkunkuom, ali opet nema apsolutno nikakve reakcije VAR-a. Da je to dosuđeno pri rezultatu 3:1, kraj utakmice bi dobio neizvjesnost i možda bi čak uzeli i bod.

3. Nkunku

Da smo ga barem imali od početka sezone. Možda bi naše stanje na tablici bilo drugačije. Ove sezone nam je jako nedostajao igrač koji svojom kvalitetom i iskustvom može napraviti nešto iz praktički propale šanse. To smo mogli vidjeti jučer, odličan pas Chukwuemekea za Nkunkua koji je u trenutku primanja lopte već okružen trojicom igrača Liverpoola i djeluje da je šansa propala, ali svojim iskustvom u takvoj gužvi pronalazi milimetarski prostor i uspije poentirati. Nadajmo se da su ozlijede iza njega i da ćemo ga dalje gledati u početnih 11 jer trenutno kvalitetnijeg igrača od njega nemamo.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Matija Ivanušec

Vidi Više Članaka