2 od 11 – Desni bekovi

2 od 11 – Desni bekovi
27 listopada 16:20 2023

Nekada jedna od najtanjih pozicija trenutno nam je najjača.

Mislim da svi u klubu i oni koji ga vole moraju po 2 puta reći hvala Lampardu. Prvi put za njegovu igračku karijeru u kojoj je bio jedan od naših najboljih igrača u povijesti. Drugi put jer je promovirao danas jednog od najboljih desnih bekova na svijetu te aktualnog kapetana. Doduše, Reece James toliko je dobar te jednostavno predodređen za najveće stvari, da bi se vjerojatno i sam probio, bez Lampardovog utjecaja. Njegova borba, fizička snaga, ubačaji i pregled igre su samo neke od osobina koji ga izdvajaju u sam vrh. Nažalost, kao i svi, nije savršen. Njegov veliki „minus“ su ozljede. Propustio je barem trećinu od zadnje dvije sezone, a tako je krenuo i u ovu. Osim toga, ponekad je prgav prema protivnicima, ali to pokazuje da daje sve od sebe za grb. Dugoročni ugovor, jedna od najviših plaća u momčadi, te kapetanska vrpca oko ruke nam daju mirnoću da nam je ova pozicija sigurna na duži period…

Pogotovo jer napokon imamo kvalitetnog igrača i kada Jamesa nema. Čast bivšem kapetanu Azpilicueti, ali on je davno dao sve što je imao. Ovog ljeta došlo je novo pojačanje, Malo Gusto. I to, moglo bi se reći, na mala vrata. Naime, potpisan je još na zimu, ali je ostao do kraja sezone u Lyonu. Radilo se o (tada) tinejdžeru, tako da se poprilično skeptično gledalo na njegov dolazak, ali nije mu trebalo dugo da nas razuvjeri. Poletan i brz, čvrst s loptom u nogama, solidnog driblinga, ubačaja te pregleda igre. S obzirom da se James odmah u prvoj utakmici sezone ozlijedio, Gusto je imao nekoliko utakmica da pokaže i dokaže da se može računati na njega – i u tome je i uspio. Naravno, kao i svaki igrač ima poneku manu, ali i je i dovoljno mlad da to popravi. Ponekad zaboravi na igrača u obrani, kao neki dan protiv Arsenala, ali mora se reći da je to bilo u utakmici u kojoj je oduševio 1 na 1 protiv opasnog Martinellija, praktički ga pospremivši u džep. Dokaz da je na pravom putu je poziv u Francusku reprezentaciju, u koju je notorno teško ući s obzirom na konkurenciju…

Sve u svemu, ako za neku poziciju ne trebamo strepiti, onda je to upravo ova – desni bek.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Anton Matošević

Vidi Više Članaka