Chelsea FC 0-2 Real Madrid CF | OCJENE

Chelsea FC 0-2 Real Madrid CF | OCJENE
19 travnja 18:44 2023

I tako je sezona do kraja propala. U sastavu 3-7-0 s 5 braniča i 5 veznjaka. Nije to toliko loše izgledalo kao što bi čovjek rekao vidjevši sastave prije utakmice. Havertz je bio udarna igla (lol), a njegova ‘krila’ bili su Gallagher lijevo i Kanté desno. Ukratko, Lampard je u igru naprijed stavio svo troje najintenzivnijih igrača i odlučio igrati visoki pressing pošto poto. Stvaralo je to određene probleme Realu, ali i kad bismo došli u dobru priliku, do izražaja bi došla glavna mana te strategije – nismo imali koga da zabije gol. U prvoj zlatnoj prilici na samom početku našao se Kanté, a u drugoj pri kraju prvog poluvremena wing bek Cucurella, a njih dvoje su valjda zadnji igrači (uz Kovu) koje biste htjeli u takvim prilikama… i rezultat je bio očekivan.

I nakon što nismo zabili taj 1 gol koji bi nam možda stvorio samopouzdanje i momentum da odemo i po drugi, Lampard je morao polako ubacivati napadače, te time zapostaviti obranu… I Real je to jedva dočekao. Dvama laganim kontrama zaključili su cijelu priču i to je bilo to.

Naš najbolji igrač, kao i toliko puta ove sezone (točnije 9, odnosno 4 više od svih drugih) bio je veliki Thiago Silva (0.79) kojemu je ovo, tragično, vjerojatno i zadnji nastup u Ligi prvaka u karijeri… Osim ako ne nastavi prkositi prirodi te zaigra za nas (ili nekog drugog) u svojim četrdesetima u sezoni 2024./25.

Bilo je tu još par neloših nastupa. N’Golo Kanté (0.48) je sada zajedno sa Silvom najbolje ocijenjeni igrač ove sezone po ukupnoj, odnosno prosječnoj ocjeni. Francuz ima, dakako, daleko manje odigranih utakmica, ali je još uvijek za 0.02 ispred Silve (vidi tablicu dolje). Nitko drugi nije niti blizu.

Onwards and upwards.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka