Aston Villa FC 0-2 Chelsea FC | KRAJ

Aston Villa FC 0-2 Chelsea FC | KRAJ
16 listopada 16:55 2022

Villa je bolje krenula u utakmicu, ali već u šestoj minuti su bili u rezultatskom zaostatku zbog katastrofalne pogreške Tyronea Mingsa. Jednu bezopasnu visoku loptu je loše zahvatio glavom i servirao na pladnju Mountu priliku koju je ovaj s lakoćom pretvorio u vodstvo Chelseaja.

Villa je žestoko krenula po izjednačenje. U 15.minuti su pogodili gredu, a pet minuta kasnije je Kepa obranio nemoguće, i to čak tri puta! Lako moguće i obrana sezone. To nije bio kraj mukama naše obrane. Kepa je još nekoliko puta sjajno branio, a obrana iz 30. minute će se vrtjeti na najavnim špicama kao i ona trostruka obrana ranije. Nije dobro kad je golman daleko najbolji na terenu.

U četrdesetoj minuti smo konačno napravili nešto konkretno prema naprijed. Dobru akciju je završio Sterling, ali greda se ispriječila udvostručenju vodstva i tako smo na odmor otišli s prednošću od 1:0 što je s obzirom na situaciju na terenu pravo malo čudo.

U drugom poluvremenu smo napravili nekoliko formacijskih promjena, ušli su Azpi i Koulibaly i koliko toliko učvrstili obranu. Prema naprijed smo ostali bezopasni, ali božica Fortuna je stvarno danas bila naš saveznik. U 65. minuti Mason Mount je izveo slobodni udarac, a loše postavljeni Martinez je krenuo u krivu stranu, ostao u raskoraku i Mount se drugi put danas upisao u strijelce.

Taj gol je potpuno obeshrabrio Villanse pa nam više ni Kepa nije bio potreban da potvrdimo tri boda i petu pobjedu u nizu.

Od kad je Potter stigao ovo je bila vjerojatno najbljeđa predstava. Samo čudom nismo primili gol u prvom poluvremenu, a zabili smo ga zahvaljujući gruboj pogrešci Mingsa. Drugi gol je također uglavnom zasluga Martineza. Drugo poluvrijeme smo ipak dobro kontrolirali utakmicu što je bila lijepa promjena u odnosu na taj užasni prvi dio.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka