Leicester City FC 1-3 Chelsea FC | OCJENE

Leicester City FC 1-3 Chelsea FC | OCJENE
12 ožujka 18:56 2023

Prva gostujuća pobjeda od listopada, prvi niz od 3 pobjede od listopada, te prvi put 3 zabijena gola od – pogodili ste, listopada… A to je bilo prije skoro pola godine! Kao što su neki od nas i govorili (da, službeno kreće toldovanje!), jedna velika, prava pobjeda mogla bi potpuno obrnuti momentum ove ekipe koja već neko vrijeme i ne igra toliko loše (izuzev utakmice protiv Spursa), ali jednostavno nije imala sreće… Pao je prvo Leeds za malo samopouzdanja, onda je u toj velikoj pobjedi pala Borussia, i sada se napokon stvari otvaraju… Da kucnemo!

Igrač utakmice je asistent pobjedničkog gola Enzo Fernández (2.73) u svojoj drugoj istinski odličnoj utakmici u našem dresu, nakon svog debija u kojem je također bio MotM s ocjenom 2+. Ovog puta je maestralno dodao Kaiju Havertzu (2.38) pred sam kraj prvog poluvremena (na način koji Jorginhu ne bi ni pao napamet, a kamoli da bi mu pošlo za rukom), a osim toga je bio općenito izvrstan u sredini veznog reda zajedno sa strijelcem završnog gola Mateom Kovačićem (2.70). I tome golu prethodilo je vrhunsko dodavanje Enza koje je odvelo Havertza u prostor, a on je nabacio Mudriku (1.05) koji je loptu spustio za genijalan gol ‘biciklom’ našeg Kove. Ukrajinac je time spriječio onu glupu izlizanu foru ”Mudrik 007” i napokon upisao gol/asistenciju za Chelsea. Koju minutu prije toga je zabio i gol, ali mu je on poništen zbog centimetarskog zaleđa… Šteta!

Nije to jedina šteta na ovoj utakmici, naime, zvuči nevjerojatno činjenica da je João Félix (1.11) do sada zabio samo 1 gol. U međuvremenu, tj. od te utakmice protiv West Hama, triput je pogodio okvir gola, od čega jednom jučer, a osim toga jučer mu je i poništen gol zbog (također centimetarskog) zaleđa… I onda umjesto da na poluvrijeme ode s 2 gola, on direktno skrivi izjednačujući gol domaćina! Kako je rekao jedan od naših urednika – Zove se srećko, a sreće ni za lijek.

Prvi gol na utakmici zabio je Ben Chilwell (2.51), i to volejčinom po uzoru na svog prethodnika Alonsa. Time je Chilly nanizao i treću utakmicu s odličnom ocjenom, po čemu je tek četvrti naš igrač kojemu je to ove sezone uspjelo! I to sve od kada smo vratili na sustav s ‘wing’ bekovima… Inače, svo troje stopera su (ponovno) dobili odlične ocjene, a malo je nedostajalo i Kepi (1.82) koji je imao nekoliko strašnih obrana, ali je onako svojski primio i gol iz daljine na prvu stativu…

Vrijedi spomenuti i vrlo dobre nastupe dvojice naših iz akademije u koje inače svi sumnjaju. Loftus-Cheek (1.52) je odigrao sasvim solidno na desnom wing beku, a Gallagher (1.67) je još jednom upisao živahan nastup s klupe. Prvi se već odavno promaknuo u vrlo korisnu i svestranu rezervu, a potonji se polako promiče u izvrsnu zamjenu s klupe, pogotovo kada treba čuvati rezultat, s obzirom da njegov ulazak umjesto ofenzivca učvrsti vezni red, a on sam je iznimno opasan u kontraškom sustavu. Osobno, kako stvari stroje, ne bih prodao nijednog na ljeto!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka