Wolves (2-2) & Leeds (3-0) | OCJENE

Wolves (2-2) & Leeds (3-0) | OCJENE
13 svibnja 21:34 2022

4 boda u 2 utakmice. Inače relativno razočaravajuć plijen u Premier ligi, sada nam je ipak više nego dovoljan. Doveli smo se, 2 utakmice prije kraja, pred samo 1 bod od (skoro) sigurne kvalifikacije u Ligu prvaka sljedeće sezone, a 2 boda i od matematičke potvrde. Ukratko, sve je u redu.

Bilo bi ovo i svih 6 bodova da nisu Wolvesi izjednačili u devedesetŠESTOJ minuti… Isto tako, bile bi i ove ocjene puno bolje:

Čak sedam negativno ocijenjenih, a dno čine sve 3 zamjene. Toliko o tom završetku utakmice u kojem smo prosuli prednost od 2 gola. Oba ta gola zabio je CheCro igrač utakmice Romelu Lukaku (2.17). Prvi iz penala kojeg je sam izborio, drugi iz brze kontre na asistenciju inače eratičnog Pulisica (0.75).

Bila je ovo prva odlična (2+) ocjena Lukakua još od Middlesbrougha u FA kupu, a tek druga od onog intervjua prije Nove godine… I odmah je u idućoj utakmici protiv Leedsa zaradio treću, odnosno drugu za redom:

Bila je ovo wernerovska predstava Lukakua (2.07) u kojoj je mogao zabiti jedno 3-4 gola, ali nikako da uđe. Čak ga je Tuchel mislio izvaditi, ali ga je odlučio ostaviti na terenu do kraja utakmice da bi postigao taj gol i dobio samopouzdanje pred finale… što se i ostvarilo. Bravo Lukaku, bravo Tuchel.

Igrač utakmice je, pak, Mason Mount (2.64) s golom na samom početku utakmice na asistenciju Jamesa (2.00) i asistencijom za 2-0 za Pulisica (1.86). Velika će ovo biti dilema za Tuchela. Koga započeti u napadu pored sigurnog Mounta – Pulisica ili Wernera? Havertza ili Lukakua? Nijemci su inače prvi izbor i možda više odgovaraju igri kontra visoke linije Liverpoola, a drugo dvoje su u puno boljoj formi s čak 4 gola i 1 asistencijom u ove dvije utakmice…

P.S. Provjerite ispod ukupni poredak za ovu sezonu 3 utakmice prije kraja:Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka