Chelsea FC 0-1 Manchester City FC | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Manchester City FC | OCJENE
07 siječnja 21:16 2023

Kao što smo već i komentirali, ovo je bio jedan od onih čudnih, rijetkih poraza iz kojih izađeš – zadovoljan. Rezultat je to primarno opipljivog napretka kojeg je ekipa pokazala u prvom poluvremenu protiv najjače momčadi u Engleskoj (sorry, not sorry, Gunnersi), iako je, istini za volju, ljestvica za ‘napredak’ postavljena povijesno nisko. Dodatni uzrok našem zadovoljstvu je prosta činjenica da je lista ozlijeđenih sada dosegla toliki broj da je to postalo pomalo i smiješno. Čak su i najgorljiviji protivnici Pottera i Boehlyja morali priznati da se ovom ekipom ni ne može više. Dapače, biti i jedno poluvrijeme bolji od jednog Cityja je prava senzacija za ekipu u kojoj su tu večer zaigrali ‘neki tamo’ Chukwuemeka, Hall i Hutchinson.

I nisu mladići bili loši. Carney Chukwuemeka (1.44) ušao je u igru već u 19. minuti kada se ozlijedio Pulisic i bio vrlo dobar i inventivan na poziciji lijevog krila. Od svih naših igrača upravo je on bio najbliži golu kada je njegov (doduše malko odbijeni) udarac odsjeo na vratnici krajem tog prvog poluvremena. Drugi najbliži? – Drugi tinejdžer, Lewis Hall (0.97)! Iznad njegovog su uma vjerojatno letjeli helikopteri kada je u sudačkoj nadoknadi utakmice promašio priliku za izjednačenje, s obzirom da se već jednom wernerovski napromašivao upravo protiv Cityja. Bilo je to u Liga kupu prije par mjeseci, a sutradan će u FA kupu imati priliku za treću sreću da im zabije. Nesumnjivo će tu priliku i dobiti, s obzirom ne samo na popis ozlijeđenih, već i njegove, unatoč promašajima, konzistentno dobre nastupe kad god zaigra. Treći mladac, Omari Hutchinson (-0.14) nas i nije baš impresionirao, poglavito ne u usporedbi sa svojim kolegama. Nema veze, on je jedini od ove trojice kojemu je to bio debi, tako da ćemo mu dati ‘benefit of the doubt‘. Ostvariti prvi nastup u seniorskoj karijeri nikada nije lak zadatak, a kamoli kada je to protiv Pepovog Cityja.

*Lewis Hall nakon još jednog promašaja protiv Cityja

Zapričali smo se o mladim zvijezdama, i pomalo zanemarili glavnu zvijezdu te utakmice. Kakvu je utakmicu odigrao Denis Zakaria (2.03)! Ovo mu čak nije ni prva odlična ocjena niti prva MotM titula (to je dobio s 2.40 protiv Dinama na Bridgeu), ali ovaj nastup ostavio je neupitno veći dojam. Ipak nije isto ovako dominirati protiv Dinama i protiv Cityja:

Kolika je ono otkupna klauzula u našem ugovoru o posudbi s Juventusom, samo 30 milijuna eura?? Dvije riječi – odgristi ruku!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka