Ono kad si zadovoljan porazom

Ono kad si zadovoljan porazom
06 siječnja 14:13 2023

Sjećam se kad smo prošle sezone izgubili ovu utakmicu istim rezultatom. Bilo je to na samom početku sezone u koju smo, kao prvaci Europe, pojačani Lukakuom te s jednim od najboljih trenera na svijetu na našoj klupi, ušli kao jedan od troje favorita za naslov. Kakvo je ogromno razočarenje tada bilo izgubiti 0-1 kod kuće od Cityja, kojeg smo prethodno tukli 3 puta za redom…

… Tek nešto više od godinu dana kasnije, Lukakua nema, Tuchela nema, Abramoviča nema, kvota za titulu nam je oko 250, a ležimo na 10. mjestu na tablici nakon skoro pola odigranih utakmica. A poraz 0-1 kod kuće od Cityja? Mi zadovoljni. I to bez ironije – zaista, zadovoljni. Kako se stvari brzo mijenjaju u nogometu… Nadajmo se da će se, po našoj klupskoj tradiciji, stvari jednako tako brzo okrenuti natrag nabolje. Što prije, molim.

Moglo bi se reći da je ova utakmica korak u tom smjeru. Naime, prvi sastav Cityja je na poluvrijeme otišao kao lošija momčad, a mi smo utakmicu započeli s 8 izostanaka zbog ozljede, među kojima su neki ključni prvotimci kao James, Chilwell, Kanté i Mount. Prvo troje muku muče s ozljedama još cca od spomenute utakmice sa Cityjem prošle sezone (što je ogroman faktor u našem strmoglavom padu od tada), a potonji se ozlijedio prije utakmice i još čekamo prognozu. Ali ni to nije bilo sve, u prvih 19 minuta morali smo napraviti još dvije prisilne promjene zbog ozljeda Pulisica i Sterlinga. Zaista nevjerojatno. Pogledajte samo postavu ozlijeđenih nakon ove utakmice – nedostaje samo stoper da se sastavi pravih prvih 11!

Ozlijeđenih 11

Za usporedbu, evo sastav ekipe koja je jučer dovršila utakmicu protiv Cityja i skoro izvukla bod:

Naših 11 na kraju sinoćnje utakmice

Od sigurnih prvotimaca tu su bili samo Silva i Kovačić + eventualni prvotimci Havertz, Kepa i Koulibaly. Čak i ako ubacimo prethodno izvađene Cucurellu i Aubameyanga, te Jorginha koji je ostao na klupi cijelu utakmicu, odgovorno tvrdim da bi ozlijeđenih 11 odigralo vrlo tijesnu utakmicu sa zdravih 11.

Dakle, iako jesmo u drugom poluvremenu značajno opali, te na kraju krajeva sasvim zasluženo izgubili, teško je to zamjeriti našim igračima, pa čak ni Potteru koji je ovih dana (tjedana i mjeseci) pod teškom paljbom. Svima koji su ga već otpisali, poručujem da pričekaju da čovjek zaigra sa zdravim Chilwellom, Jamesom i Kantéom, te ONDA (pr)osuđuju. Okladio bih se da će to biti sasvim druga priča…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka