Southampton FC 0-3 Chelsea FC (Ocjene igrača)

Southampton FC 0-3 Chelsea FC (Ocjene igrača)
08 listopada 16:00 2018

Odličnu utakmicu odigrao je Chelsea jučer. Najbolju do sada, barem ako je vjerovati ocjenama – Prosječna ocjena igrača je 1.42, znatno više nego iduća najbolja.

Tomu je tako ponajviše zato što je ovo prva utakmica gdje su nam 3 igrača odigrala ovako dobro, a istovremeno ni Morata nije u minusu, što je do sada uvijek bio uteg prosječnim ocjenama utakmica.

Zanimljivo, igrači su se po ocjenama podijelili u tri udaljene kategorije, visoku (2.60-2.80), srednju (1.20-1.60) i nisku (0.40-0-80):

U prvoj kategoriji je naš jučerašnji top 3. Svaki je odigrao zaista odličnu utakmicu. I Hazard i Barkley upisali su po asist i gol, a Kepa je imao nekoliko briljantnih obrana. Ipak, za dlaku je igrač utakmice postao Hazard, što mu je već 6. put – čak 4 više od Kepe i 5 više od bilokoga drugog. Dominacija.

Kepa je nakon nesigurnog početka sezone sada zaredao nekoliko izvrsnih nastupa s puno obrana. Samo neka tako nastavi, nesumnjivo će opravdati sve one milijune. Barkley, pak, se može smatrati nesretnim što je s onakvim nastupom tek treći. Ipak, sigurno je sretan jer je Sarriju i više nego opravdao povjerenje što ga je stavio u igru ispred Kovačića. Biti će zanimljivo vidjeti tko će započeti iduću utakmicu.

U drugoj kategoriji, s vrlo dobrim nastupima, je šestero igrača. Na čelu grupe je Olivier Giroud, što je zaslužio asistencijom škaricama i nedosuđenim jedanaestercem. Iza njega su standardno dobri N’Golo Kante, Antonio RudigerJorginho, a među njih se ugurao – Alvaro Morata. I to s klupe. Imao je u tom kratkom vremenu dvije odlične prilike, jednu je promašio (ono njegovo), a drugu je na prekrasan način iskoristio. 2 gola u 2 utakmice za Alvara! Ima li još nade za njega…?

Vrlo dobar nastup upisao je i David Luiz koji slično kao i Kepa doživljava malu renesansu nakon lošijeg početka sezone.

Petero igrača nije nas zadivilo, ali su svi redom upisali prolazne ocjene. Na čelu i na dnu ove grupe nalaze se dvije zamjene, Kovačić i Pedro. Jednostavno, nisu stigli kao Morata zabiti gol pa se izdignuti previše od neutralne nule. Ništa za zamjeriti.

Ostalima se zamjeriti može štošta. Willian nikako da se odlijepi od blijedog raspona od 0.5 do 1.0… Treća mu je to utakmica za redom s takvom ocjenom, a čak šesta sveukupno. Mora se probuditi ako se misli ozbiljnije natjecati za mjesto s Pedrom koji se polako vraća s ozljede.

Bekovi Azpilicueta i Alonso bili su definitivno najlošiji dio ekipe jučer. Prema naprijed nisu pokazali apsolutno ništa, pogotovo Dave. Uz to je i svaka kontra prolazila upravo preko njih. Alonso je nakon odličnog i plodonosnog početka sezone upao u blagu krizu, a isto se, pogledavši dolje tablicu s ocjenama, može reći i za njegovog sunarodnjaka s desne strane…

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka