Chelsea FC 1-1 (2-1 aet) SE Palmeiras | KRAJ

Chelsea FC 1-1 (2-1 aet) SE Palmeiras | KRAJ
12 veljače 20:04 2022

Tuchel je i u ovoj utakmici započeo u starih dobrih 3-4-3, s tek par razlika u odnosu na prethodnu utakmicu. Na lijevom wing beku zaigrao je Hudson-Odoi umjesto Alonsa, naprijed Mount umjesto Ziyecha, a u sredini Kanté umjesto Jorginha. Kontroverzan potez bila je posljednja promjena, na golu je bio Mendy, iako je Kepa u njegovom odsutstvu bio jedan od naših najboljih igrača.

Dakle, išao je Tuchel na sigurno u ovom finalu, u namjeri da nam po prvi puta u našoj povijesti osvoji titulu SVJETSKOG klupskog prvaka. Naime, onaj jedan put kada smo imali prilike to postati, godine 2012., Corinthians nas je šokirao u produžecima finala, a to je ujedno i zadnji put da je europski prvak propustio osvojiti ovaj trofej.

Nažalost, nije bilo napretka u našoj formi, ponovno smo imali jalov posjed, potpuni nedostatak pravih prilika te do nedavno neobičnu, a sada već ustaljenu nervozu u zadnjoj liniji. Ipak, dva naša možda i najlošija i najkritiziranija igrača u zadnje vrijeme, Hudson-Odoi i Lukaku, kombinirali su za vodstvo nabačajem s lijeve strane, odnosno golom glavom iz peterca. Nedugo zatim ponovno nismo imali sreće sa suđenjem. Nakon mlakog penala suđenog nedavno produžecima FA kupa, ponovno nam je dosuđen smiješan jedanaesterac, ovog puta jedva primjetnom rukom Thiaga Silve koja skoro pa da nije promijenila putanju lopte… a kamoli da je bila namjerna. Ovog puta na golu nije bilo Kepe, tako da je to bilo 1-1.

Nakon toga je Tuchel ubacio Saúla i Wernera umjesto Hudson-Odija i Lukakua. Bile su to druga i treća naša promjena nakon što se u prvom poluvremenu ozlijedio Mount, ja umjesto njega ušao Pulisic. Odmah nakon isteka 90. minute Tuchel je izveo još dvije zamjene ubaviši Sarra i Ziyecha umjesto Christensena i Kovačića, što je značilo da smo promijenili formaciju u 4-2-3-1.

U produžecima nam je karma sve vratila. Ironično, penalom. Odgovornost je preuzeo čovjek koji nas je svojim golom doveo uopće u priliku da se natječemo za ovaj trofej, Kai Havertz. Bravo, momčino.

-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka