Aston Villa FC 1-3 Chelsea FC | OCJENE

Aston Villa FC 1-3 Chelsea FC | OCJENE
27 prosinca 19:02 2021

Nakon 2 uzastopna kiksa, napokon su naši došli do pobjede i zaustavili ‘klizanje’ prema dolje na tablici… Ostali smo na 6 bodova minusa u odnosu na City, a uskoro idemo na Etihad vratiti se na 3. Zaista, takve ambicije nisu promašene ako imamo ovakvog Lukakua i fit Kantéa:

Dugo smo ga čekali… i napokon dočekali. Romelu Lukaku (2.64) ponovno nije bio spreman za svih 90 minuta, već je ušao na drugih 45 i – riješio utakmicu. Zabio je gol za pobjedu te izborio jedanaesterac za potvrdu iste. Nevjerojatno zvuče činjenice da mu je ovo tek PRVA CheCro titula igrača utakmice, te prvi ligaški golovi još od istog suparnika početkom rujna! Kakvu razliku samo čini imati ga spremnog i u formi. Isto vrijedi i za Kantéa (1.43). Jednostavno, oni su naši najbolji igrači te njihova spremnost i forma napravit će razliku između (još jedne) prosječne i fenomenalne sezone.

Još je jedan igrač dobio odličnu ocjenu, a kako i neće, kad je opet zabio 2 penala. Jorginho (2.04) je upravo oborio rekord o broju iskorištenih penala (10) u Premier ligi u jednoj kalendarskoj godini. Istovremeno, od njegovih 30 golova u plavom dresu, čak 28 je došlo s bijele točke. Dobio bi i Callum Hudson-Odoi (1.68) odličnu ocjenu da nije onog promašaja u zadnjim minutama na asistenciju vrlo dobre zamjene Matea Kovačića (1.66)… Nakon Lukakua s golom i asistencijom te Jorginha s dva gola, CHO je bio dvostruki asistent, izborivši penal za izjednačenje i nabacivši Lukakuu za njegov prvi gol.

Na dnu ocjena je ponovno Christian Pulisic (0.23) koji nikako da zaigra na svojoj poziciji. Prvo poluvrijeme je bio centralni napadač, što već dobro znamo da nije, a drugo poluvrijeme desni wing bek, gdje jednostavno ne dolazi do izražaja. S obzirom na konkurenciju za poziciju lijevog krila, pitanje je hoćemo li ikada opet vidjeti onog pravog Pulisica…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka