Chelsea FC 0-2 Manchester City FC (Ocjene igrača)

Chelsea FC 0-2 Manchester City FC (Ocjene igrača)
06 kolovoza 01:19 2018

U ovoj sezoni naš portal uvodi novi (i prvi) sistem ocjenjivanja igrača nakon svake utakmice. Smislili smo sasvim originalan i inovativan sistem u kojem se sve vrti oko neutralne ocjene – nula. Ona označava nastup kao ‘ni dobar ni loš’, što je primjerice idealno za igrače koji ulaze s klupe te jednostavno ne stignu pokazati ništa za pozitivnu ili negativnu ocjenu. Na dalje se može ocijeniti igrača u rasponu do 3, i to u oba smjera, pozitivnom ili negativnom.

Nažalost, prva utakmica nije prošla dobro, pa zato već u prvom ocjenjivanju imamo potpuno miješane prosječne ocjene i to s obe strane ‘nule’.

Callum Hudson-Odoi iznenađujuć je prvi CheCro igrač utakmice s prosječnom ocjenom 0.95, što se nalazi u rasponu opisa dobar. U tom rasponu još se nalaze i redom Willy Caballero, Ross Barkley i kapetan Cesar Azpilicueta.

Nastavak je to fantastične forme 17-godišnjeg mladića kojem je prije par dana Sarri ukazao povjerenje najavivši njegov ostanak u prvoj momčadi za ovu sezonu. Bravo! To bi bila više-manje jedina dobra strana današnje utakmice, a druge strane, kada je golman drugi najbolji igrač, onda se zna kakva je to utakmica bila. U sredini terena Barkley je napravio sasvim dobar posao, dok je Azpi bio jedini iole uvjerljivi član zadnje linije.

Stoperski par, sve (4!) zamjene te Jorginho i Pedro nalaze se u rasponu ni dobar ni loš (-0.5 do 0.5), a od njih su samo još Jorginho, Tammy Abraham i Antonio Rudiger ostvarili blago pozitivan nastup, dok su Danny Drinkwater, David Luiz, Willian, Victor Moses i  Pedro dobili negativnu ocjenu. Obzirom na broj prilika koje nam je stvorio City, dojam je da smo bili dosta blagi prema našim stoperima.

Još lošiji bili su Cesc Fabregas i Marcos Alonso koji su tako dobili i istovjetnu opisnu ocjenu – loš.

Daleko, duboko, na samom dnu nalazi se tko drugi nego Alvaro Morata s uvjerljivo najlošijom ocjenom od čak -1.82. Jao. Gdje je taj novi napadač? Bilo tko, molim?

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka