Newcastle United FC 0-3 Chelsea FC | OCJENE

Newcastle United FC 0-3 Chelsea FC | OCJENE
01 studenoga 15:58 2021

Nakon groznog rasporeda u prvih 6 kola, i odličnih 13 osvojenih bodova s obzirom na težinu utakmica, Tuchelova momčad vrlo je ozbiljno shvatila i narednih 5 lakših, odlučni osvojiti svih 15 bodova u tom periodu i na zadnju internacionalnu pauzu otići kao vodeći na ljestvici. Oba cilja vrlo su blizu ostvarenju, s 12/12 bodova u odigrane 4 utakmice protiv Southamptona, Brentforda, Norwicha i sada Newcastlea, a slijedi Burnley – izbjegnemo li poraz u toj utakmici, ostvarit ćemo i drugi navedeni cilj. O tom potom, vratimo se na ocjene:

Nije to bio baš ‘neki’ nastup naših. Poprilično smo se mučili i teško pronalazili put pored domaćinovog parkiranog autobusa. Netko je morao probiti led, a taj netko opet je bio wing bek. Ovog puta ne Ben Chilwell (1.55), koji je prethodno zaredao 3 utakmice za redom na listi strijelaca, već ovaj drugi, Reece James (2.79). Prekrasan je to bio volej slabijom nogom iz kosa. Nešto kasnije zabio je drugi, opet volejem iz kosa, ali ovog puta svojom desnom nogom. Više nego dovoljno za fantastičnu ocjenu. Wingback FC! Šteta, kasnije je imao priliku postati prvi branič u Premier ligi koji je zabio hattrick(!!), ali je nažalost bio presramežljiv upitati Jorginha (1.67) da mu prepusti pucanje penala…

Još je troje igrača dobilo (jedva) odličnu ocjenu, a to su svo troje naših stopera – Rüdiger, Christensen i Silva dobili su točno, u decimalu istu ocjenu (2.03)! Kakva je to slučajnost! Jedini starter koji nije dobio makar dobru ocjenu je Hakim Ziyech (0.56). To je, nažalost, za njega već standard. Ovo mu je već treći put za redom da je najlošije ocijenjen starter, apsolutni ovosezonski rekord (ne brinite, Alonsov rekord od 7 puta za redom iz Sarrijeve sezone je itekako siguran). Pogledajte samo prosječne ocjene za ovu sezonu, s blijedih 0.49 jedini je ofenzivac ispod 1.00, a računajući ostatak momčadi, u njegovom društvu su samo Barkley (0,75), Saúl (0.23) i Sarr (0.77)…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka