Najava utakmice (Tottenham): Pobjeda oprašta sve

Najava utakmice (Tottenham): Pobjeda oprašta sve
27 veljače 00:34 2019

Derbi protiv Spursa počinje u 21:00 h uz prijenos na SportKlub 1.

Nešto malo više od mjesec dana je prošlo od našeg zadnjeg susreta i obračuna u polufinalu Liga kupa kada smo ih nadigrali i na kraju izbacili na penale. Od tada smo mi uglavnom imali velikih uspona i barem duplo većih padova, a odlično razdoblje Tottenhama je prekinuo nezgodni Burnley. Čeka nas dobra i zanimljiva utakmica, ali ne samo zbog rivalstva (više od toga) već i načina poimanja nogometa kod trenera s obje strane.

Što se ozljeda tiče s naše strane nema bitnijih vijesti, a protivnici će vjerojatno nastupiti bez Dele Allija, te gotovo sigurno Erica Diera. Popriličan hendikep za trenera Pochettina no vidjeli smo da su se odlično snašli i u odsustvu Kanea, pa će sigurno nadoknaditi i ovu dvojicu.

Sarri ima plan B protiv ekipa koje napadaju visokim presingom, te teže posjedu i nadigravanju. Lažna 9- ka koju igra Hazard nam daje kompaktnost po dubini u fazi obrane, ali i okomitost u tranziciji prema naprijed. Oba puta kada smo to igrali protiv Cityja je izgledalo jako dobro, a i u onoj prvoj polufinalnoj utakmici Liga kupa protiv Spursa. Oni su na uzvrat došli u krnjem sastavu koji nam je jako teško mogao parirati na lopti, pa smo igrali s pravim napadačem (Giroud), ali sutra će biti drugačija situacija.

Upravo zato dajem podjednake šanse planu A i planu B. Sarri bi se sigurno volio nadigravati i gurati svoj stil, ali polako postaje svjestan da mu igrači toliko sporo upijaju ideje da nema smisla primati 6 komada u ovakvim utakmicama jer takav podražaj sigurno neće okrenuti mentalitet igrača na pozitivu.

Pochettino ima znanje i gard, te se sigurno neće doći braniti na Stamford Bridge jer vidi kakvo je stanje u Chelseaju i na tablici Premier lige.

Moguća postava: Kepa- Alonso, Luiz, Rudi, Azpi- Kova, Jorginho, Kante- Willian, Hazard, Pedro


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Tarle

Odrastao podno Promine, s trenutnim prebivalištem u Splitu. Jedina plava koju priznaje je ona na dresu Chelseaja i DOŠK-a iz Drniša, a jedini nogometni bog za njega je Frank Lampard. Čvrsto je na zemlji, realan i objektivan osim kada razmišlja o trenerskom pozivu. S obzirom na propalu karijeru nogometaša smatra da mu se negdje mora vratiti, pa sad... Besprijekoran taktičar o kojoj god se igri radilo, pobjeda je imperativ!

Vidi Više Članaka