Chelsea FC 0-0 Southampton FC | OCJENE

Chelsea FC 0-0 Southampton FC | OCJENE
04 siječnja 21:33 2019

Nakon pobjede protiv Cityja, koja je trebala biti preokret u ovoj sezoni, nikako da uspostavimo niz pobjeda dulji od dvije utakmice. U pet odigranih od te protiv aktualnih prvaka, glupo i nepotrebno smo kiksali u dvije, i to domaće. Zaista tužno, pogotovo ako se uzme u obzir da bi s tih 5 izgubljenih bodova sada bili na trećem mjestu sa samo -5 u odnosu na vodeći Liverpool, još itekako u igri za naslov.

Ali, što je tu je. Napad osakaćen ozljedama, koji i kad je najzdraviji i najspremniji nije na elitnoj razini, jednostavno nije mogao više od ovoga te smo drugu domaću utakmicu za redom ostali bez gola. Ovog puta barem nismo primili… Zato je na vrhu ocjena, logično, golman:

Pored rekurentne neefikasnosti svojih ofenzivnih suigrača i svojih redovitih par obrana, nije ni čudo da je Kepa Arrizabalaga već po peti puta CheCro igrač utakmice. U ovoj utakmici skupio je dvije, te je sada smanjio zaostatak za Hazardom i njegovih devet MotM nagrada.

Još je samo jedan igrač ostvario dobru ocjenu (>1.0), a to je uvijek dobri Kanté. On nije drugu utakmicu za redom mogao golom spasiti bezubi napad čija leđa štiti. Blizu tih 1.0 došao je Cesc Fàbregas koji je možda odigrao i zadnju utakmicu za Chelsea u Premier ligi – Na SkyBet-u je koeficijent za njegov odlazak iz kluba u ovom prijelaznom roku čak 1.11! U svojih 25 minuta na terenu poslao je nekoliko svojih trademark dugih dodavanja, dok je jedno kratko uspio pretvoriti u asistenciju, ali je linijski sudac poništio Moratin gol zbog nepostojećeg zaleđa.

Još petero igrača ostvarilo je blijedu, ali i dalje pozitivnu ocjenu (svi su u rasponu 0.4-0.8). Najbolji od njih je bio Hazard, koji već drugu utakmicu za redom ne uspijeva značajnije utjecati na utakmicu, a taj pad koincidira s povratkom na lijevo krilo… Zanimljivo, zar ne? Iza njega je Luiz koji polako ponovno zadobiva povjerenje navijača, što pak, koincidira s masovnim kritiziranjem Jorginha zbog njegove nemogućnosti slanja iole opasne duge lopte – Iz istog razloga se ovih dana, kao kontrast Talijanu, u pozitivnom kontekstu priča i o Fàbregasu.

Iza njega su uvijek solidni Rüdiger i Azpilicueta. Oni su, realno, za svoj obrambeni performans sasvim sigurno zaslužili višu ocjenu od ove, ali je nisu dobili zbog rezultata. Nijemac je čak poslao jednu vrhunsku dugu loptu (svemir kao da se ruga Jorginhu) za Hazarda u jednoj od boljih prilika naše momčadi. U sendviču među njima je RLC koji još jednom ne uspijeva pružiti tu dodatnu opasnost s desnog krila… To očito nije rješenje.

Na kraju slijedi negativno ocijenjena petorica. Najbliže neutralnoj nuli je Álvaro Morata(!), vjerojatno zbog činjenice da mu je poništen čisti gol, iako je sam promašio još barem dvije dobre prilike. Slijede stari ‘žrtveni janjci’ Alonso (koji je zapucao jedno 73 puta) i Willian (iako je odigrao samo 38 minuta) te između njih jedno novo janje – Jorginho. Koliko je ta nova hajka našeg navijačkog korpusa opravdana, a koliko ne, izvrsno je objašnjeno u kolumni našeg Martina 2 – Obavezno štivo!

Najlošiji je bio Ross Barkley. On sada već ozbiljno gubi priključak za konkurencijom za startno mjesto. Realno, igra samo zbog epidemije ozljeda.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka