Rezultati ankete o potencijalu naših igrača iz akademije

Rezultati ankete o potencijalu naših igrača iz akademije
15 kolovoza 17:16 2020

Prije 3 dana objavili smo članak o igračima iz naše akademije koji su upravo minule sezone imali veliku ulogu u prvoj momčadi kluba, kao kontrast svim drugim sezonama do sada. Pokušali smo potom ocijeniti potencijal te sedmorice mladića, a na kraju članka bila je ponuđena anketa. Ovo je originalni članak, a evo kratkog rezimea sustava ocijenjivanja kojeg smo kreirali za potrebe ankete:

10 – Messi, Ronaldo, C. Ronaldo, Maldini, Buffon…
9 – Svjetska klasa, najbolji ili jedan od par najboljih na svojoj poziciji na svijetu.
8 – Starter, minimalna kvaliteta za prvu jedanaestorku momčadi koja lovi trofej Lige prvaka. (To je, prema dugoročnom planu, Chelsea)
7 – Rotacija u takvoj momčadi.
6 – Rezerva u takvoj momčadi, igra samo u slučaju ozljede direktnog konkurenta, eventualno ulazi s klupe.
5 – Nedovoljno dobar za naš klub. Niti za klupu.

Još jednom treba naglasiti da se ocijenjivao potencijal, što je najveća moguća kvaliteta koju igrač može, ali ne mora doseći. Većina mladih igrača ga ne dosegne, dok tek nekolicina nadmaši sve prognoze.

Evo i rezultata ankete:

Reece James – 8.62
Billy Gilmour – 8.23
Mason Mount – 7.99
Callum Hudson-Odoi – 7.90
Fikayo Tomori – 7.83
Ruben Loftus-Cheek – 7.61
Tammy Abraham –
7.17

Dakle, uz poveću razliku, najveći potencijal među našim homegrown igračima je Reece James, jedini kojem naši navijači daju šansu da postane svjetska klasa. Na drugom kraju je Tammy Abraham, također relativno uvjerljivo. Ipak, prosjek od 7.17 indicira da mu navijači ipak vjeruju da bi mogao postati kvalitetna rotacijska opcija, a ne samo rezerva.

Drugi najbolji i drugi najlošiji su najmlađi i najstariji među ocijenjivanim igračima, što je vjerojatno uvelike utjecalo na rezultat. Billy Gilmour i Ruben Loftus-Cheek, imaju i jednu sličnost, a to je da su oboje odigrali vrlo malo utakmica ove sezone tako da ih samim time ni ne možemo najbolje procijeniti. Već za godinu dana bi dojmovi o njima mogli biti potpuno drugačiji.

U ‘sendviču’ je trio Mason Mount, Callum Hudson-Odoi te Fikayo Tomori, u tom redoslijedu. Svi su na rubu prelaska u kategoriju ‘osmice’, što bi značilo da navijači očekuju da će se sljedećih godina boriti za startnu jedanaestorku.

Dakle, imamo jednog sigurno prvotimca (James), jednog sigurnog na klupi (Abraham), dvojicu za koju je teško prognozirati jer nisu dovoljno igrali (Gilmour i RLC), te trojicu koji su na rubu prve momčadi, ili će bar biti kroz par sezona (Mount, CHO, Tomori). Nije loše.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka