Sarri krade mlade nade?

Sarri krade mlade nade?
14 listopada 19:28 2018

Mrzim ovaj international break. Ova smrdljiva i beskorisna Liga nacija ima jednu svrhu, a to je da nama pratiteljima regularne sezone zagorča život.
Oh, gle! Ampadu se ozlijedio na tekmi, nadam se da će se oporaviti da može igrati za nas. Aha, ups, Sarri ne koristi mladež.

Ova sezona je imala temelj da počne jako dobro: dobili smo trenera kojeg smo htjeli, odlična pojačanja i Hazard je ostao. To se ostvarilo te smo pri vrhu tablice i neporaženi u ligi, s apsolutnim uspjehom u Europskoj ligi i jednim finim tamburanjem Liverpoola u kupu. Atmosfera u klubu i među navijačima je trenutno jako dobra i svi osjećaju da su stvari opet na mjestu. Moram priznati da mi je čudno sa tribina čuti “MAURIZIOOOO”, ali promjena je dobra stvar, pogotovo kad je nužna (I miss u Antonio). Uza sve ove uspjehe i dobre osjećaje, jedna stvar je ostala zanemarena. Jedna koja nipošto nije trebala, a koja će nam se možda obiti o glavu.

Već je druga reprezentativna stanka, a ni CHO, Ampadu ni Bułka nisu odigrali niti jednu minutu ove sezone. Istina, RLC je donedavno bio ozlijeđen i nadam se da će uskoro dobivati sve više prilika za dokazivanje, ali razlozi za ovu trojicu gore nisu baš čisti. Imamo dva čista talenta i golmana koji se poprilično iskazao u predsezoni, a koristimo ih kao čunjeve na treningu i grijače klupe. Carabao kup i Europska liga su praktički dizajnirani da se mladuncima daju minute i prilika za dokazivanje treneru. Mislim da smo svi očekivali bar po jednu šansu za sve naše mlade nade u jednom od ovih natjecanja, ali ništa od toga. Nakon završetka onih dviju tekmi u Europi, pitam se je li Sarri znao da ćemo se mučiti protiv tih ekipa pa nije htio riskirati sa slabijom postavom ili jednostavno ne provodi politiku promicanja mladeži.

Hudson-Odoi je, ako je vjerovati gledateljima, odigrao fenomenalnu tekmu za Englesku U-19 ekipu gdje je, prema priči jednog gledatelja, radio budale od portugalskih braniča (Portugal je europski prvak u U-19). Ampadu je trenutno redovni starter za reprezentaciju Walesa, uz rame Baleu i Ramseyju, a kod nas još nije pronašao mjesto čak ni kao zamjena, kamo li u početnoj postavi. Bułka valjda isto nešto dobro radi.

Nije upitno da oni nemaju još što tražiti u prvih jedanaest u ligi jer smo kvalitetno popunjeni, ali bar im se može dati prilika u manje bitnim tekmama gdje se pobjeda očekuje, iako smo vidjeli da takvih tekmi možda više neće biti uzevši u obzir dosadašnje minimalne pobjede u Europskoj ligi protiv naizgled mnogo inferiornijih momčadi. Možda Sarri koristi te utakmice kako bi dodatno uhodao ekipu u još uvijek svjež način igranja, ali nažalost ispašta naša budućnost.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Leon Kondres

Rođen i odrastao u Zagrebu, znači Hercegovac je. Navija za Chelsea od finala u Moskvi 2008. ili otkad ih je koristio na Fifi, ne zna ni on sam. Isto se bavi stand-up komedijom pa voli kad mu ljudi dođu na nastupe pljeskati iz sažaljenja.

Vidi Više Članaka