Raj opasnosti

Raj opasnosti
22 rujna 15:20 2018

Najbolji u PL-u.

Sad realno, ljudi. Naš kepec je najbolji igrač u ligi i jedan od najboljih na svijetu trenutno. Znam da mi ne možemo biti nepristrani u ovom slučaju, ali i sam Zidane je rekao da je Azaar treći najbolji igrač na svijetu, nakon Messija i Ronalda, a teško se možete ne složiti s čovjekom koji je tri godine za redom osvojio naslov prvaka Europe.

Da se odmah riješim ovih Redsa i Emptyhadovaca koji možda čitaju ovo i misle da su Salasi i De Bruyni bolji od našeg Edena. Suočite se sa svojim životnim problemima jer nitko drugi neće to umjesto vas. To što te cura vara jer ti je mali je tvoj problem. Ne možeš zbog toga okolo pričati gluposti kako tvoj klub ima najboljeg igrača u ligi dok vam je godina idućeg osvajanja lige “n+1”, gdje je “n” trenutna godina. Liverpool je dosta poput naših političara, sve nešto na foru “iduća godina je naša godina”, ali opet sve upropaste nekako. Što se tiče navijača Cityja, slušajte me sva trojica: Sherminator iz Američke pite nije bolji od Hazarda. Odličan je De Bruyne igrač, jedan od najboljih u PL-u, ali najbolji nije.


Hazard je jednostavno viša klasa od svakoga u Premiershipu i što se prije pomirite s tim, to prije ćete moći lakše uživati u svojim poprilično iznadprosječnim igračima.

Naravno da sada mogu bacati statistike okolo, kao npr. da nikada nismo izgubili tekmu na Bridgeu kada je on zabio gol ili činjenica da je u zadnjih 26 tekmi za Belgiju bio uključen u 26 golova, 13 golova i 13 asistencija, ali sve to umanjuje ono što ga čini jednim od najboljih na svijetu. On zna igrati nogomet. Zvuči glupo i priprosto, ali kad bolje pogledate, to je osobina koja, kada je naglašena u igračima, ih čini najboljima na svijetu. Čitanje igre, suparnika, suigrača, samoga sebe, osviještenost na terenu, mogućnost zabijanja bez gledanja u gol i mogućnost smrtonosnih paseva kroz obranu bez podizanja glave na više od sekunde, a uz sve to slalomi kroz tri/četiri igrača kao bonus. Čak i kada ga se možda ne vidi u utakmici, on odjednom sijevne i promijeni tekmu. To su osobine napadača i igrača svjetske klase. De Bruyne i Salah imaju neke od ovih, ali Eden ih ima sve.

Ovo što ću sada reći nema veze sa njegovom vještinom, ali možemo li na trenutak cijeniti kolika je on dobričina. Jednostavno duša od čovjeka. Njegov stav prema nogometu bi trebao biti uzor svim nogometašima, ali i svima ostalima. Uvijek je na intervjuima nasmijan i veseo, kao i na terenu. Voli ovaj klub i daje sve od sebe svaki put. Nije sebičan i bitno mu je samo da usreći navijače. Ovog ljeta je mogao otići u Madrid poput one žirafozmije Courtoisa, ali nije. Da je zatražio transfer, dobio bi ga i on to zna, ali svejedno nije. Zna da nam je potreban, pogotovo u situaciji novog trenera i prilagođavanja novom stilu igre, koji njemu čak i paše (pls stay Eden honey).

Dosta puta se moram uštipnuti da baš mi imamo Hazarda, a ne Barca ili Real ili netko treći. Nekada mislim da ga možda ne zaslužujemo i zato moramo dati sve od sebe da mu se odužimo za sve što je učinio za nas.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Leon Kondres

Rođen i odrastao u Zagrebu, znači Hercegovac je. Navija za Chelsea od finala u Moskvi 2008. ili otkad ih je koristio na Fifi, ne zna ni on sam. Isto se bavi stand-up komedijom pa voli kad mu ljudi dođu na nastupe pljeskati iz sažaljenja.

Vidi Više Članaka