Nova nada

Nova nada
20 veljače 13:30 2024

Prošli vikend ekipa Chelseaja putovala je na Etihad, prvaku Engleske i vascijele Europe koji je tražio nastavak svog dobro poznatog niza koji je u tom trenutku iznosio 11 pobjeda u svim natjecanjima. Crystal Palace je 16.12. izborio veliki bod duboko u sudačkoj nadoknadi. Od tada pa do prošlog vikenda 11 ekipa je pokušalo napraviti slično, ali nisu uspjeli, City je mljeo sve ispred sebe, vratili su se Haaland i De Bruyne i City je opet bio najjača ekipa Europe. Očekivalo se da će Chelsea biti samo stepenica u tom nizu pobjeda. Ipak, hrabra skupina Mauricija Pochettina mislila je drukčije. Axel Disasi bio je nabrušen i Haaland je cijelu utakmicu izgledao kao da je ugledao demona. Cole Palmer je došao pokazati bivšem klubu da su pogriješili kad su ga prodali, Conor Gallagher došao je pokazati da zaslužuje novi ugovor jer je srce i motor ove ekipe, a Jackson je odlučio pokazati i dokazati da nije transfer promašaj već napadač za naredno desetljeće.

Tako je Chelsea izborio važan bod, možda ne toliko važan u smislu što taj bod predstavlja u trenutnom poretku Premier lige, ali jako važan za trenutnu krvnu sliku kluba i psihološki moment ekipe. Za koji dan nas čeka utakmica sezone na Wembleyju i u potpuno drukčijem ozračju ju dočekujemo od one utakmice na Anfieldu koja nije bila tako davno i kada smo pregaženi 4:1. Nakon tog debakla na Anfieldu smo primili četiri komada od Wolvesa doma i činilo se da je Pochettino izgubio kompas i svlačionicu i da nas čeka bolan nastavak sezone, a Pochettina burza rada. Tko bi rekao da ćemo niti tri tjedna kasnije pisati ove retke u drukčijem ozračju. Utakmica protiv Ville u FA kupu bila je vrlo značajna, Poch je gurnuo Jacksona na lijevu stranu, Palmera na lažnu devetku, a Maduekea na desno i to je protiv visoke obrambene linije Unaija Emeryja funkcioniralo odlično. Villa je pregažena, a znakovita je bila proslava Enza Fernandeza koji je pokazao da su novinski natpisi o mogućem napuštanju kluba čista glupost. Očito da su ti natpisi protiv Pocha i igrača izazvale bunt i povezale svlačionicu. Nakon Ville šaptom je pao Palace u odličnom drugom poluvremenu, a onda i ova odlična utakmica na Etihadu. U sve te tri utakmice ekipa je izgledala kao da vjeruje u sebe, kao da vjeruje u taktičke zamisli trenera i da je spremna pokazati da ovom klubu nije mjesto u mediokritetstvu. Strast kojom su se slavili golovi daje nam novu nadu u ovu ekipu više od samih rezultata. Pochettino je pokazao da nije izgubio svlačionicu, a i da mu taktičke zamisli nisu za staro željezo.

Nakon katastrofe protiv Liverpoola i Wolvesa većina navijača zazivala je smjenu Pochettina. Nogomet je opet pokazao da je strpljenje danas u ubrzanom nogometnom svijetu važnije no ikad i da se ne treba suditi prerano jer ovako mlada i talentirana ekipa uvijek može okrenuti momentum na svoju stranu. Sve otrovne strelice koje su išle prema svlačionici od strane navijača i novinara očito su probudile inat koji je ova momčad trebala. Probudila se neka nova nada i nova glad i to baš pred put na Wembley gdje nećemo biti samo promatrači novog Liverpoolovog uspjeha nego ćemo dati sve od sebe da im pružimo jednake glavobolje kao Cityju u subotu i da će se ova nada i glad pretvoriti u trofej!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka