Analiza: Nakon gotovo 2 mjeseca od početka lige sve izgleda jako dobro

Analiza: Nakon gotovo 2 mjeseca od početka lige sve izgleda jako dobro
07 listopada 11:42 2018

Naravno da smo imali i par blijedih izdanja, prvenstveno mislim na West Ham i Vidi, ali da je Morata „utrpao“ ono što je trebao i te bi utakmice dobile zadovoljavajuću ocjenu. Međutim, ne moramo biti baš tako kritični i skakati na svaku sitnicu koja se dogodi jer nije moguće u modernom nogometu, prepunom zadataka i prepreka, baš svaku odigrati vrhunski i onako kako ni mi zacrtali. Sjetimo se gdje smo bili prije samo 3 mjeseca

Da smo mogli, sigurno bismo potpisali ovaj scenarij što se dogodio našem klubu koji je mjesec dana prije početka prvenstva izgledao kao potopljeni brod, a s kojeg odlazi i njegov tvorac i kapetan (Abramovič). Nakon turbulentne sezone nije se znalo odlazi li Conte ili ostaje, ako ostaje koje će igrače uspjeti zadržati, ako odlazi tko u tom slučaju dolazi… Hazard, Willian i još neki manje bitni su već jednog nogom bili u drugim klubovima, Roman je izgubio vizu itd. Nakon svog tog kaosa i medijskih nagađanja kojima su doduše kumovale i nejasne izjave službenih ljudi kluba koji nisu mogli jasno dočarati u kojem smjeru se ide dalje, u klub dolazi Maurizio Sarri i u rekordno kratkom roku vraća sve u normalu. Daje jasne smjernice najboljim igračima, donosi svoj stil i filozofiju nogometa koja je kod svih oduševljeno prihvaćena, definirani su dolasci i odlasci, odmah kreću pobjede i dobre igre. To je nešto s čim možemo biti jako sretni i zahvalni jer smo doslovno preko noći iz ničega dobili svašta.

Glavna problematika u našem klubu je većinom vezana za konstantu, pa je tako i ranije viđeno da odigramo odličnu sezonu, pa par mjeseci poslije dolazi do raskola i katastrofalnih izdanja u narednoj natjecateljskoj godini.

Mislim pak da čovjek koji je preživio 3 sezone na klupi Napolija ima sve predispozicije da isto učini i u Londonu. Tko je sposoban toliko dugo udovoljavati onakvom predsjedniku i navijačima, a usput ostati „prijatelj“ s igračima sigurno ima nekakve nadnaravne intelektualne moći koje čini se već upotrebljava i u Chelseaju. Još ne znamo za poraz ove sezone izuzev onog u Community Shieldu na samom početku Sarrisimo ere, a raspored utakmica koje su pred nama je dobar i daje nadu da uz doziranu potrošnju glavnih igrača (zahvaljujući 2 pobjede u EL) možemo nastaviti pobjeđivati. Nezahvalno je davati nekakve prognoze na samom početku prvenstva, ali glavni kandidati za PL titulu su Liverpool, Man. City i Chelsea.

Zahvaljujući nesigurnim ulaskom oba kluba u natjecanje Lige prvaka sigurno je da njihov fokus baca na prolazak svojih skupina, a nama ulijeva nadu da će to utjecati na njihovu konstantu u prvenstvu.

S obzirom da naš sadašnji trener vjerojatno nema neku sobu s trofejima bilo bi lijepo da od nekud krene… Sigurno mu za takvo što treba napadač, pa se nadamo da bi ove zime mogli konačno dobiti poštenu devetku. Dobro igramo, stvaramo prilike, ali biti će još utakmica kao protiv Hammersa u kojima moramo zabiti i iz onoga manjeg što nam se ponudi. To vrijedi i za veznjake, Kovačića prvenstveno.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Tarle

Odrastao podno Promine, s trenutnim prebivalištem u Splitu. Jedina plava koju priznaje je ona na dresu Chelseaja i DOŠK-a iz Drniša, a jedini nogometni bog za njega je Frank Lampard. Čvrsto je na zemlji, realan i objektivan osim kada razmišlja o trenerskom pozivu. S obzirom na propalu karijeru nogometaša smatra da mu se negdje mora vratiti, pa sad... Besprijekoran taktičar o kojoj god se igri radilo, pobjeda je imperativ!

Vidi Više Članaka