Ampadu produljio ugovor – Je li on budućnost našeg kluba?

Ampadu produljio ugovor – Je li on budućnost našeg kluba?
20 rujna 14:24 2018

Prije godinu dana na mala vrata, iz Exeter Cityja, u klub je došao 17-godišnji Ethan Ampadu. Tada anoniman, ovaj momak je u godinu dana skupio 7 službenih nastupa za prvu momčad Chelseaja te postao standardan član reprezentacije Walesa.

Debitirao je za našu prvu momčad u Carabao kupu protiv Nottingham Foresta, a u sljedećoj rundi protiv Evertona upisao je svoj prvi start u prvih jedanaest postavši tako prvi igrač rođen u novom mileniju koji je započeo utakmicu za Chelsea. Iako je mogao birati između Engleske, Irske ili Gane, Ethan je odlučio nastupati za Wales u kojem mu je rođena majka. Poziv za okupljanje reprezentacije dobio je već kao 16-godišnjak, a prvi nastup upisuje 10. studenog prošle godine na Stade de Franceu, dakako protiv Francuske.

Struka koja ga okružuje kako u našem klubu, tako i u reprezentaciji ima samo riječi hvale za vrlo mladog, ali mentalno jako zrelog nogometaša. Iako igra na poziciji stopera (može igrati i sve u vezi) ima sjajan pregled igre i precizan pas, a posebno se ističe dobrim dijagonalama (nalik David Luizu). Iako sa svojih 182 cm nije nešto posebno visok, pametnim postavljanjima i procjenom leta lopte djeluje jako sigurno u skoku. Jedini nedostatak koji se ističe je manjak fizičke moći koji je i logičan za njegovu dob, ali nešto što mora nadograditi da bi zadovoljio sve uvjete igranja u Premier ligi. S obzirom da je označen kao projekt kluba i kroz određeno razdoblje jedan od ključnih igrača uopće ne sumnjamo u njegovu predanost u ostvarenju ciljeva. Nije realno da ovako rapidno nastavi svoj razvoj, ali kad i njegov izbornik, veliki Ryan Giggs, kaže da od Ethana vrlo brzo možemo očekivati fantastične stvari – tko smo mi da sumnjamo?

Nadamo se da je ovo tek prvo produljenje ugovora te da će ih biti još. Prema svim izjavama se da iščitati kako je Sarri spreman polako pružati priliku ovome mladiću, a skupina Europske Lige se čini kao idealna prilika. Kod mladih igrača se nikad ne zna, ali čini mi se da možda imamo budućeg nositelja naših Bluesa, a da toga nismo ni svjesni.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Tarle

Odrastao podno Promine, s trenutnim prebivalištem u Splitu. Jedina plava koju priznaje je ona na dresu Chelseaja i DOŠK-a iz Drniša, a jedini nogometni bog za njega je Frank Lampard. Čvrsto je na zemlji, realan i objektivan osim kada razmišlja o trenerskom pozivu. S obzirom na propalu karijeru nogometaša smatra da mu se negdje mora vratiti, pa sad... Besprijekoran taktičar o kojoj god se igri radilo, pobjeda je imperativ!

Vidi Više Članaka