Courtois: “Platili smo za svoje pogreške”

Courtois: “Platili smo za svoje pogreške”
15 ožujka 13:01 2018

Chelsea je sinoć na Camp Nouu ispao iz Lige prvaka 3-0 porazom od momčadi Barcelone koja će sigurno osvojiti španjolsku ligu i natjecati se za europsku slavu.

Chelseajeve nade za pobjedom su utišane nespretno primljenim pogotkom već u trećoj minuti i drugim u dvadesetoj, a Messi je dodao još jedan, također nakon greške Chelseajevih igrača, u 63. minuti. Koliko god je Barcelona dobro igrala, sve njihove prilike su bile izravne posljedice grešaka Chelseaja, što nije promaklo Thibautu Courtoisu (za razliku od lopte) u izjavi nakon utakmice, posebno zato što je barem jedna, ona prva, najvažnija, bila njegova.

“Ne mislim da smo zaslužili ispasti, ali pojedinačne pogreške su nas koštale u oba susreta. Kod prvog pogotka, nisam očekivao da će Lionel Messi pucati iz tog kuta i kasno sam zatvorio noge. To je bila moja greška,”  priznao je Belgijac.

“Bilo je krivih dodavanja s naše strane i oni su zabili iz naših pogrešaka. Branili smo se i igrali dobro, pogodili vratnicu, što je bilo nesretno, ali na kraju su nas koštale samo pojedinačne pogreške. Moramo biti iskreni.”

Courtois, koji je igrao protiv Messija 3 sezone dok je bio na posudbi u Atlético Madridu, ispravno je postupio prihvativši odgovornost za svoju pogrešku, iako to očito ne mijenja rezultat niti umanjuje osjećaj nezadovoljstva.

Svejedno, jedina stvar koju sada možemo napraviti je krenuti dalje.

“Igrao sam protiv Messija puno puta i već samo primio pogotke kroz noge od njega. Kod golmana kao što sam ja, dva metra visine, najslabija točka je vjerojatno među nogama jer i ako stojim na mjestu, između ima dosta prostora. Moram ustati, biti muško, pokazati da sam pogriješio i krenuti dalje,” dodao je.

“Imao sam i nekoliko dobrih obrana, ali nismo imali sreće primivši 4 pogotka iz 4 pogreške koje smo napravili. Moramo krenuti dalje, raditi marljivo i nastaviti.”

Bez obzira na loš rezultat, momčad Chelseaja se dobro borila, barem većina igrača, i to bi trebalo biti dovoljno da ostvarimo jedina dva preostala cilja u sezoni, plasman u top 4 da osiguramo igranje u Ligi prvaka dogodine i osvajanje FA kupa.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka