Pochettino: “Možda nam nešto nedostaje”

Pochettino: “Možda nam nešto nedostaje”
10 prosinca 22:07 2023


Mauricio Pochettino obratio se medijima nakon Chelseajevog poraza od Evertona, a dotaknuo se novih ozljeda, nadolazećeg prijelaznog roka i toga je li Chelsea zaslužio više na Goodison Parku.

Poraz je doveo Chelsea na 12. mjesto, stoga ne čudi što je trener usmjerio pažnju na nadolazeći prijelazni rok. Osim toga, trener je govorio o situaciji s ozljedama te izvedbi ekipe.

Upitan što je danas prošlo krivo, Pochettino je rekao: “Nismo zabili. Dominirali smo utakmicom, mislim da smo bili bolja ekipa, ali teško je pobijediti ako ne zabiješ. Nismo napravili dovoljno u zadnjoj trećini terena. Dosad se činilo da smo ostvarili napredak u tom području, ali danas smo pokazali manjak efikasnosti u zadnjoj trećini terena. Imali smo previse prilika, previse ulazaka u zadnju trećinu terena, ali ako tamo kvalitetno ne odigraš teško je pobijediti. Zbog manjka koncentracije smo pimili golove, ali trebali smo ih više zabiti.

Upitan o mogućim aktivnostima u nadolazećem prijelaznom roku, Pochettino je rekao: “Mislim da je stvar u tome da se popravimo. Pričali smo o tome nakon četiri ili pet mjeseci, ili 16 utakmica, važno je procijeniti situaciju. Danas nismo uspjeli pobijediti uz sve prilike koje smo stvorili. Moramo zabijati ako želimo pobjeđivati, a želimo biti na boljoj poziciji na tablici. Nije stvar samo u igri, ekipa je igrala dobro, dominirali smo protiv čvrste ekipe kakva je Everton. Kada pogledate utakmicu protiv Evertona, zaslužujemo pohvale jer mislim da smo bili puno bolji od njih, ali na kraju trebaš zabiti jer ako to ne učiniš protivniku raste samopouzdanje, a nemoguće je odigrati 96 minuta da ne napraviš pogrešku.

“Kada prijelazni rok krene, vidjet ćemo što možemo napraviti. Neću reći da moram tražiti više ili manje igrača (u ekipi), ali treba vidjeti poklapaju li se percepcija i stvarnost. Ako se percepcija i stvarnost ne poklapaju, nešto nam nedostaje. To je realnost, možda moramo popraviti (tu) realnost.”

Upitan o novoj ozljedi Reecea Jamesa, Pochettino je rekao: “To je još jedna stvar o kojoj ne volim previše pričati jer izgleda kao da tražimo izlike. To je stvarnost, stvarnost koju ne možeš objasniti. Za nas je on važan igrač, jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Stvarno sam razočaran jer smog a morali mijenjati nakon 15—20 minuta, igrali smo dobro, takve stvari se moraju mijenjati jer se Malo Gusto još uvijek oporavlja od svoje ozljede. Onda moraš raditi neke promjene, ali ekipa je bila dobra i čak kad je Reece bio van terena pritiskali smo i igrali dobro. Naravno da sam razočaran jer na kraju krajeva vjeruješ da možeš nešto izgraditi s igračem poput njega koji bi mogao biti jako važan za nas ili bi trebao biti važan za nas. U sljedećih nekoliko dana procijenit ćemo situaciju.

“Osjetio je nešto u zadnjoj loži, ali ne znamo koliko je ozbiljno.”

Upitan o Robertu Sanchezu, koji je također napustio teren zbog ozljede, Pochettino jr rekao: “Ozlijedio se protiv Manchester Uniteda, problem s koljenom, a osjetio je nešto u drugom poluvremenu. Nadam se da nije ništa ozbiljno, kao i sa Marcom Cucurellom, koji je ozlijedio gležanj. Nadam se da će se što prije oporaviti. Mučimo se s takvim stvarima od početka sezone i to je previše za ekipu, ovo je mlada ekipa koja treba sve igrače zajedno ako želimo nešto postići.”

Upitan o mučenju u oba kaznena prostora, Pochettino je rekao: “Nije lako reći što je problem. Na terenu je 11 igrača koji igraju uz određenu ideju i filozofiju. Problem je zašto dolazimo u te situacije, znamo zašto, ali teško je to objasniti. Znamo zašto se mučimo s tim. Mislim da je danas bilo drukčije nego protiv Newcastlea ili Manchester Uniteda. Newcastle je prije nekoliko dana izgubio 3-0, a Everton je bio puno bolji i svaka im čast na tome, ali mislim da smo danas bili bolji od Evertona i razočarani smo i frustrirano što nismo bili ubojiti pred golom.”

“Nakon pet mjeseci, moramo vidjeti da je to realnost. Ako nismo napravili dovoljno, možda moramo nešto napraviti, napraviti nekakvu analizu sa sportskim direktorom i vlasnikom, promijeniti dinamiku i popraviti se u drugom dijelu sezone zato što moramo biti agresivniji. Nije dovoljno samo dominirati i igrati dobro, ne možemo pokazati takav manjak koncentracije i primate golove kakve smo primali. Danas smo previše kažnjeni, bilo je puno pozitivnih stvari, znam da je teško govoriti o pozitivnim stvarima u ovoj poziciji.”

Upitan je li iznenađen manjkom napretka u dosadašnjem dijelu sezone, Pochettino je rekao: “Ne. Tko razumije nogomet? Ovo je novi projekt, nova ekipa. Previše toga. Teško je to objasniti. Realnost je da smo imali previše problem od početka sezone. Nije lako izgraditi nešto novo. O tome smo ranije pričali. Velika očekivanja. Realnost je da sada drukčije razmišljamo. Važno je biti dosljedan u tome kako procjenjuješ ekipu i donijeti odluke u pokušaju da se popravimo u drugom dijelu sezone, da budemo kompetitivniji i ostvarimo rezultate kakve klub poput Chelseaja zaslužuje.

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka