Newcastle United FC 4-1 Chelsea FC | OCJENE

Newcastle United FC 4-1 Chelsea FC | OCJENE
27 studenoga 12:22 2023

Bila je ovo najgora predstava naših ove sezone. Taman što smo se ponadali da, nakon odličnih nastupa protiv Spursa i Cityja, kreće preokret… došlo nam je novo prizemljenje. Nije to prvi put, bili smo slično tako optimistični nakon Liverpoola, pa nas je razbio West Ham. Par kola nakon toga zaredali smo nekoliko dobrih rezultata uključujući ohrabrujuć nastup protiv Arsenala, i onda paf, izgubimo od Brentforda kod kuće… Možda se takva inkonzistentnost i može očekivati od ovako mlade ekipe, ali pobogu, gdje je kraj?

U ovoj utakmici jedini je prolaznu ocjenu ostvario Raheem Sterling (0.95), zahvaljujući lijepom golu iz slobodnjaka. Dugo se taj čekao, već je par puta izvrsno zaprijetio ove sezone, a sada mu je napokon i ušlo. Sterlingu je ovo 4. MotM titula ove sezone, 1 iza Palmera, a u ukupnoj tablici (vidi dolje) je isti poredak – Palmer (uvjerljivo) prvi s 1.54, a iza njega Sterling s 1.18… (na 2. mjestu je zapravo Chukwuemeka, ali on se ne računa jer je tih njegovih 1.37 iz samo jednog nastupa).

Kad smo kod Palmera (-0.70), on je nakon bolesnih 8 odličnih ocjena za redom (apsolutni all time rekord ovog portala) po prvi put razočarao. Nije jedini, niti blizu najgori, imamo čak šestoricu ispod vrlo loših -1. Badiashile (-1.00) je nakon par ohrabrujućih nastupa nakon ozljede zaradio i neočekivan start ispred Colwilla i Disasija, ali to povjerenje nažalost nije opravdao. Zapravo, cijela obrana je bila očajna. Sva četvorka u zadnjoj liniji; Cucurella (-1.45) kao krivac za prvi gol, Silva (-1.79) kao krivac za treći, kapetan James (-1.84) koji je zaradio iznimno glupi crveni karton, te (navodni) štit ispred zadnje linije, Ugochukwu (-1.80) koji je započeo umjesto nespremnog Caiceda. Među najgorima je, naravno, i Jackson (-1.74).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka