Chelsea FC 1-1 FC Red Bull Salzburg | KRAJ

Chelsea FC 1-1 FC Red Bull Salzburg | KRAJ
14 rujna 23:01 2022

Kao i obično kada dođe novi trener, prvi sastav bio je potpuna nepoznanica. Ipak, bilo je poprilično vjerojatno da će Potter ići na sigurno za prvi put. Ono, 3-4-3 s 3 stopera, naprijed Sterling-Mount-Havertz i sl. što smo većim dijelom ove i prošlih sezona viđali. Potter na kraju, ne samo da nije započeo s 3 stopera, nego nije ni s 2! I Fofana i Koulibaly ostali su na klupi, a u ekipi se našlo 3 beka – James, Cucurella i Azpilicueta. Činilo se isprva da to znači 4 od zada s Azpijem na stoperu, ali nas je Potter i tu iznenadio. Bilo je to 3 od zada, gdje su Cucu i Azpi bili lateralni ‘stoperi’, James je bio desni wing bek, a Sterling lijevi! Komentirali su mnogi – Sterling nikako ‘na svoje’ krilo, Tuchel ga je stavljao na ‘špica’, a sad Potter na beka.

Doduše, bila je ovo asimterična postavka Pottera. Ili bolje rečeno, wing bekovi su bili toliko ofenzivno i visoko postavljeni da su zapravo bili krila, što bi ipak bio bolji opis Sterlingove uloge večeras. I tu je u nekoliko navrata dao ono što pod Tuchelom u sredini napada nije mogao – prodore po strani. Čak je i Kova počesto ulazio iza njega u lijevu širinu, slično kao Mount na desnoj strani. Dakle, bilo je to fluidnih 3-5-2 ili čak cruyffovskih 3-6-1 s rombom u sredini jer je Havertz igrao vrlo nisko, praktički u međuprostoru.

Nakon ohrabrujućih prvih 45 minuta, u kojima smo pokazali više želje i više hrabrosti nego cijele ove sezone, rezultat je bio (tipičnih) 0-0. Ipak, odmah nakon odmora Sterling je pokazao da mu ‘nova pozicija’ nije otupila oštricu te je zabio za 1-0. U normalnom danu ovo bi bilo ugodnih 2/3-0 za nas, ali se nažalost dogodilo nenormalno. Pogriješio je nepogrešivi Thiago Silva i gosti su izjednačili. Pokušao je nakon toga Potter s izrazito ofenzivnim postavkama, npr. Pulisicem i Ziyechom na wing bekovima, ali nije ulazilo, unatoč brojnim prilikama.

Šteta, bio bi to fantastičan psihološki boost za iduća cca 2.5 tjedna koliko ćemo čekati na iduću utakmicu…

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka