Chelsea FC 4-0 Juventus FC | OCJENE

Chelsea FC 4-0 Juventus FC | OCJENE
24 studenoga 20:46 2021

Upravo smo Juventusu nanijeli njihov najteži poraz u povijesti Lige prvaka, a najteži u svim natjecanjima još od 2004. godine. Samo ta činjenica jasno daje do znanja kakvu smo utakmicu odigrali, makar Juve trenutno bio samo sjena onog kluba koji je do nedavno dominirao Italijom. Možda biste pomislili da ovo onda mora biti i najbolje ocijenjena utakmica ove sezone, ali zapravo se nalazi tek na šestom(!!) mjestu s prosječnom ocjenom 1.91 – što jasno daje do znanja kakvu sezonu Tuchelova momčad igra. (Trenutni TOP 5 je: 1. Norwich (2.18), 2. Leicester (2.09), 3. Arsenal (1.95), 4. Tottenham (1.94), 5. Liverpool (1.93).)

Reece James (2.86) ponovno je CheCro igrač utakmice, po drugi put u zadnja 3 susreta, a ukupno 4 puta ove sezone čime je uvjerljivo najbolji – nitko drugi nema niti 3 titule. Polako se on profilira u dosadašnjeg igrača sezone, iako to zavidno mjesto, makar po našim ocjenama, još uvijek drži Antonio Rüdiger (2.13), tj. Kepa ako ga računamo (vidi dolje). Po zadnjem važnom segmentu Reece je s Rudijem izjednačen, a to su odlične (2+) ocjene ove sezone, oboje ih imaju čak 8. Od tih 8, James je 6 osvojio u zadnjih 6 nastupa, što je apsolutni all time CheCro rekord. Dosadio sam više sam sebi, ali ponovit ću opet – Nitko drugi nikada nije zaredao niti 5, a na 4 je samo Kovačić. Jedan Hazard nikada više od 3. Reece je taj rekord oborio, a sada ga dodatno uništava. I ne pokazuje znakove da će stati. Ona njegova dva voleja iskosa nakon štopavanja lopte prsima… da nije bilo izvrsne reakcije Sczesnog, imao bi i 2 golčine, ovako ‘samo’ jednu. Kakav igrač.

Osim spomenuta 2 monstruma, među odlično ocijenjenima (2.0+) su i preostala 2 stopera, T. Silva (2.63) s fenomenalnim izbacivanjem s crte i T. Chalobah (2.62) s golom koji je načeo Juve. Dakle, 4 od 5 odličnih su pripadnici zadnje linije (ako uopće možemo naše wing bekove nazvati braničima LOL), a napokon da je u tome društvu i jedan ofenzivac – Hudson-Odoi (2.27) nastavlja uživati i opravdavati povjerenje Tuchela, ovog puta s jednim golom i (tek?) drugom odličnom ocjenom u sezoni. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li (moći) zadržati mjesto u prvoj postavi sada kad se svi ti pusti ofenzivci vraćaju u pogon…

Rijetko se događalo da nemamo makar jednog istaknutog u negativnom smislu, a ovog puta je to Christian Pulisic (1.02). Kao što i ocjena govori, nije on bio loš, ali ne i na razini ostatka momčadi. Eksperiment na lažnoj devetci ovog puta nije uspio, što smo možda i mogli očekivati s obzirom na vrlo duboko postavljenu obranu Juventusa. Nije isto omanjem igraču napadati to i napadati raspali Leicester u zadnjih 30 minuta… Raspao se i Juve u ovoj utakmici pri kraju, a tu je tada već bio Timo Werner (1.92) koji je imao izvrstan kratak nastup – neiskorištena asistencija Ziyechu (1.77) te gol na dodavanje istog suigrača. Marokanac se također probudio u zadnjih par nastupa, tako da se nameće pitanje kako će pobogu Tuchel odlučiti s kim igrati u ovom tročlanom napadu?? Kako uopće ukorporirati Lukakua? A da je isprobati nekih 4-2-3-1…?Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka