Moses je Chelseajev savršeni krilni igrač

Moses je Chelseajev savršeni krilni igrač
31 listopada 20:00 2016

Conte je otkrio poziciju koja savršeno odgovara Victoru Mosesu. Dvadesetpetogodišnjak igra odličan nogomet, vjerojatno najbolji u svojoj karijeri. Upravo Nigerijac može biti ključna figura za Chelsea u borbi za trofej Premier lige. Njegova utakmica protiv Southamptona, kao i prijašnje utakmice u sustavu 3-4-3, veoma jasno pokazuju zašto Conte vjeruje Mosesu – njegove igračke karakteristike, obrambene i napadačke savršeno odgovaraju ovom sustavu.

Nije slučajnost da je Chelsea ‘odjednom’ počeo dobro igrati istovremeno kad je i Moses dobio novu ulogu u prvih jedanaest. Plavci su pobijedili u četiri utakmice: Hull, Leicester, Manchester United i u nedjelju je ‘pao’ Southampton bez primljenog gola. Obrana je do nedavno ‘curila na sve strane’, dakako još uvijek se mogu popraviti neke stvari, no sada to izgleda puno bolje, a za to je zaslužan u velikoj mjeri upravo Moses.

Gary Neville komentirao je nedjeljni dvoboj između Chelseaja i Southamptona sugerirajući da je čuvanje mreže netaknutom pitanje mentaliteta momčadi. Ekipe vole imati nizove nepobjedivosti, obarati rekorde, kako vlastite, tako i tuđe, a tako nešto unosi veoma dobar duh u svlačionicu.

Moses ima vrlo bitnu ulogu u svemu tome. On je snažan atleta, posjeduje veliku snagu i brzinu, to mu omogućuje da tempo njegove igre postavi tako visoko da ga protivnici jednostavno ne mogu pratiti. Svojim neprestanim trčanjem gore-dolje i pritiskom na zadnje linije omogućava Chelseaju brzo vraćanje lopte te protivniku onemogućava distribuciju lopte prema naprijed.

Njegova kvalitetna dodavanja, kao u situaciji kada je Eden Hazard na asistenciju Mosesa postigao peti gol ove sezone, uz njegove opasne udarce izvan šesnaesterca, jedan lijevom, a drugi desnom nogom, stvaraju paniku u Southamptonovim redovima te dovode Chelsea skoro do još jednog gola. Nemojmo zaboraviti i njegov doprinos obrambenim zadacima, nitko nije uzeo više lopti od Nigerijca (9). On neprestano pomaže Azpilicueti na desnoj strani.

Sve u svemu vrlo mudar potez Contea. Nadamo se da će Moses nastaviti s ovako dobrim igrama, a Chelsea zadržati niz utakmica u kojima neće vaditi loptu iz svojeg gola.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Perković

Neslužbeni mozak Udruge, pravi antipod tezi da su Chelseajevi navijači ordinarni imbecili. Obožava Chelsea, a ni Vuco mu nije mrzak. Dok drugi gledaju utakmicu i razbijaju krigle piva o glavu, on vrijedno na Facebooku prenosi događanja s terena vjernom plavom puku. Ljepši spol tvrdi da je on jedan od glavnih razloga zašto im na okupljanjima pogled s televizora bježi negdje drugdje. Na histerični smijeh ostatka redakcije...

Vidi Više Članaka