Sterling vs Mudryk: Zna li Pochettino što radi?

Sterling vs Mudryk: Zna li Pochettino što radi?
16 ožujka 19:37 2024

Mykhailo Mudryk se mora poboljšati i “početi igrati za tim”, rekao je početkom veljače Mauricio Pochettino za igrača koji je zamjena nimalo sebičnom Raheemu Sterlingu. O njemu i njegovoj sebičnosti mogla bi se napisati posebna kolumna. Ali činjenica da je neigranje za tim jedan od glavnih razloga za držanje Mudryka na klupi, dok mu u prvih 11 uredno igra Sterling, u najmanju ruku upitna.

Svima je jasno kao dan da je Mudryk dosad razočarao, posebno kad se uzme u obzir cifra koja se za njega dala. No kako bi igrač koji igra praktički na kapaljku trebao pokazati koliko je zapravo dobar?

Da se razumijemo, Sterling ima puno bolju statistiku od Mudryka. Mladi Ukrajinac u 29 utakmica ove sezone, zabio je šest golova te pridodao još tri asistencije. Sterling u 35 utakmica ima osam golova te 9 asistencija. No, iako je igrao u samo šest utakmica više, Englez od Mudryka iza sebe ima dvostruko više igranih minuta.  Ipak, za razliku od Sterlinga, Mudryk kakve god (ne)sposobnosti imao, puno se više trudi i zalaže. Sterling je Chelseajev najplaćeniji igrač, ali i najsebičniiji. Prije bi si otkinuo nogu nego dodao nekome, a Pochettino njemu njegovu sebičnost ne osporava, dok je Mudryku to glavni razlog za neigranje.

Zašto Sterling?

U utakmici protiv Newcastlea, Mudryk je ušao u 71. minuti i uspio zabiti gol za pobjedu, dok se Sterling još jednom osramotio zbog svoje sebičnosti, ali i pokazao da je njemu (zbog trenutne igre) mjesto na klupi. Prema SofaScore statistici, Mudryk je napravio 14 dodira tijekom svog vremena na terenu. U međuvremenu, Englez je imao isti broj dodira iako je igrao 48 minuta više od Ukrajinca.

Zadnjih nekoliko utakmica Englez je nevidljiv, a zašto je on u prvih 11, dok se Mudryk više trudi, to zna samo Pochettino. Na poziciji “desetke” Mudryk je pokazao kako ima i više nego dovoljno i potencijala, i želje, i energije. A naš vrsni trener ispred njega stavlja Sterlinga koji je eto najplaćeniji igrač pa mora biti u prvih 11? Igra na račun iskustva? Kako god, Pochettino je pokazao kako, uz brojne druge nedostatke, ne zna kao trener razvijati mlade igrače i iskoristiti na najbolji način njhov potencijal. Klopp, koji mi nikada nije bio drag, bi od Mudryka napravio puno boljeg igrača. I za razliku od Pochettina, ne libi se dati mladim igračima minutažu i priliku, iako bi možda neki “iskusniji” igrači izvisili ili manje igrali.

Ali tu smo gdje je smo, i s obzirom na Pochettinovo “znanje”, Sterling će vjerojatno startati svaku utakmicu do kraja sezone, dok će Mudryk minute dobivati na kapaljku. A kako mijenjanje trenera stvarno nema smisla bar do kraja sezone, “uživat” ćemo u njegovom izboru do samog kraja. Sretno nam bilo.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Katarina Ergović

Vidi Više Članaka