Chelsea FC 3-2 Newcastle FC | Što smo naučili?

Chelsea FC 3-2 Newcastle FC | Što smo naučili?
12 ožujka 20:14 2024

Možda “na knap”, ali potpuno zaslužena pobjeda Chelseaja! Ovo su neke stvari koje smo izvukli iz jučerašnje utakmice: 

1. Sterling – klupa!  
Nova u nizu očajno odigranih utakmica Sterlinga. Iako je jučer bio skoro pa u potpunosti nevidljiv, ipak se dogodila situacija u kojoj se prikazao i u kojoj je pokazao svoj nivo sebičnosti. Umjesto da stvori priliku za Palmera i da dodatno šokiraju Newcastle, Sterling je odlučio težiti atraktivnosti i samim time je upropastio gotovo siguran gol. Nadam se da će iduću utakmicu a možda i do kraja sezone provesti na klupi jer trenutno nismo u poziciji da težimo atraktivnosti. Ali poznavajući Pocha, gotovo sigurno će i sljedeću utakmicu biti u prvih 11 jer očito ima zagarantirano mjesto na temelju iskustva… 

2. Nova odlična utakmica Mala Gusta. 
Iako je među glavnim krivcima za prvi gol Newcastla jer je umjesto da izbaci loptu počeo komplicirati, to je ipak i shvatljivo jer se radi o igraču od tek 20 godina. Međutim, ako zaboravimo na tu situaciju, Gusto je odigrao odlično, koliko ofenzivno toliko i defenzivno. U potpunosti je zaustavio precijenjenog Gordona, a u nastavku i Almiróna. Izgleda da nas skorim povratkom Jamesa očekuju slatke brige tko će igrati na desnom beku. Iako postoji mogućnost da obojica zaigraju istovremeno jer gotovo sam siguran da bi James odradio odličan posao i na stoperu, pogotovo ako zaigramo s 5 braniča. 

3. Mudryk na “desetki” melem za oči. Taman kad smo svi počeli sumnjati u njega, Mudryk se počeo dizati u formi. Jučer mu je trebalo samo 5 minuta da pokaže više nego Sterling u zadnjih 3 utakmice. Vidi se da mu nedostaje kontinuitet utakmica, ali njegovim ulaskom izgledali smo puno opasnije po gol Newcastlea. Gol koji je postigao mi je dao “Hazard vibe”. Definitivno je zaslužio narednu utakmicu u prvih 11. 

4. Nove pogreške, novi primljeni golovi. 
Kao što sam već naveo pogrešku Gusta, drugu pogrešku nam je pripremio povratnik Cucurella. Iako Cucurella nije birao način na koji će zaustaviti igrače Newcastla, jedan njegov agresivni izlazak uspio je iskoristiti Murphy, koji ga je u jednom izletu u potpunosti izbacio i otvorio sebi slobodan put prema golu.  Za clean sheet ne znamo još od siječnja ove godine (Fulham 1-0). Definitivno nešto što bi trebali popraviti. 

5. Jackson i Palmer također impresionirali. 
Naravno za Palmera to nije ništa novo, opet je jučer pokazao svoju klasu novim golom i novom asistencijom. Ali kakvu nam je tek predstavu predstavio Jackson, toliko je zapravo jučer odigrao kvalitetno i borbeno da je i mene koji nisam njegov obožavatelj impresionirao. Burn ga sigurno neće tako brzo zaboraviti. Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka