Pochettino o Mudriku: “Željeli smo da bude više uključen u igru”

Pochettino o Mudriku: “Željeli smo da bude više uključen u igru”
01 ožujka 19:15 2024

Mauricio Pochettino održao je konferenciju danas poslijepodne (petak) uoči Chelseajevog gostovanja kod Brentforda za vikend.

Za Pochettinovu ekipu to će biti druga utakmica u manje od 72 sata, nakon što smo u srijedu igrali protiv Leeds Uniteda u petom kolu FA kupa.

Zadnje dvije ligaške utakmice završile su pobjedom protiv Crystal Palacea i remijom u gostima kod Manchester Cityjem, a Pochettino je odgovorio na brojna pitanja, uključujući ono o Thiagu Silvi.

Upitan kako je Brazilac, Pochettino je rekao: “Moramo procijeniti kako su on i Marc Cucurella. Za njih dvojicu nije sigurno, ali možda bi mogli biti u ekipi. Dvije dobre vijesti. Moguće je da budu u ekipi.”

Upitan kako je Nkunkuova ozljeda, rekao je: “Mislim da je ozlijedio zadnju ložu, a za nekoliko tjedana ćemo vidjeti hoće li moći nastupiti. Ali da, sada se oporavlja od nedjelje. Malo nesretno, loša sreća jer za igrača je uvijek teško kad se ponovno ozlijediš jer nije igrao puno tijekom sezone nakon koje je došao iz Bundeslige, iz Njemačke, zbog istih problema.”

“Bio je jako dobar tijekom predsezone. Ovo je za njega teška sezona. Teško je prihvatiti još jednu ozljedu i odgoditi redovnije igranje.”

“Želim reći da je to loša sreća jer nemam informacije, niti znanje o medicini, ne mogu reći zašto se takve ozljede događaju. Ali naravno da želim reći da je to loša sreća jer nemam ništa drugo za reći.”

Upitan jesu li komentari Garyja Nevillea pomogli igračima, rekao je: “Ne, ne, ne. To nije bila dobra stvar, ne. Igrači su profesionalci i u srijedu nismo pobijedili zbog Nevilleovog komentara. Želim da to bude jasno. Igrači su slijedili moju viziju i način na koji se ponašam. Obraćaju pozornost zato što žive ovdje u Engleskoj, kada važni ljudi poput Garyja pričaju na taj način naravno da obraćaju pozornost, ali to traje nekoliko sekundi, a onda ideš dalje.”

Upitan što je rekao igračima na sastanku s njima u ponedjeljak, rekao je: “Da, mislim da smo se sastali i nakon utakmice, na drugom mjestu, ne na Wembleyju. Igrači su se počeli dobro osjećati. U jednu ruku, bili su razočarani i boljelo ih je, ali željeli su započeti igrati. U ponedjeljak i utorak su svi igrači bili dostupni za igranje, svi su željeli igrati, iako su neki od njih bili stvarno umorni s nekim problemima, a to puno govori o našoj ekipi i našim igračima.”

Upitan tko će sutra biti na golu, rekao je: “Ne znam bi li vam rekao ili ne. Oni već znaju. Važno je pričekati sat vremena do utakmice, Ali igrači već znaju. Uvijek je teško kad moraš izabrati samo 11 igrača jer svi žele igrati, uz 18, 19 igrača, a moraš donijeti odluku poput danas. Ali gledajte, odluka se donosi nakon analize i mi mislimo da ti igrači zaslužuju započeti utakmicu.”

Upitan hoćemo li vidjeti Wesleyja Fofanu na terenu do kraja sezone, rekao je: “Nažalost, mislim da je teško da ćemo ga vidjeti. Ali nikad se ne zna.”

Mudrik je u srijedu igrao više centralno, a upitan je li to pozicija na kojoj ga vidi i u budućnosti, rekao je: “Mislim da je to za njega bila dobra prilika uz četiri ofenzivca, kao što su Madueke, Sterling, Nico i on, kako bi mu pomogli da bude više uključen u utakmici i bolje povezan. Bio sam zadovoljan.”

“Završio je utakmicu na lijevoj strani, zar ne? Ali njemu to pruža drukčiju priliku da osjeti utakmicu i pomoć da se poveže s ekipom. To je pozicija koja ga je prisilila da bude više uključen i čita igru na drukčiji način nego kad igra na lijevoj strani.”

Upitan doživljava li Chalobaha kao novo pojačanje, rekao je: “Jako smo sretni zbog njega. Mučio se. Bio je stvarno spreman u predsezoni. Puno je igrao utakmice u Washingtonu protiv Fulhama, osjetio je nešto u kvadricepsu.”

“Nakon osam ili devet mjeseci, ima mogućnost igrati i pomoći ekipi. Jako sam sretan zbog njega jer je dugo bio tužan. Sada je tako s Lavijom i Fofanom, osjetim bol zbog njih. On sada ima mogućost igrati.”

“A bio je jako dobar protiv Leedsa. Jako sam sretan što može pomoći ekipi i jako sam sretan što je s ekipom.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka