Aston Villa FC 1-3 Chelsea FC | KRAJ

Aston Villa FC 1-3 Chelsea FC | KRAJ
07 veljače 22:52 2024

Znamo da Emeryjeva Villa igra s vrlo visoko postavljenom zadnjom linijom i da je to dobra šansa za naše brze igrače, Jackson je prijetio preko lijeve, Madueke preko desne strane, a Palmer je bio ta svojevrsna lažna devetka. Tako smo došli i do vodstva, jako puno prostora je imao Jackson na lijevoj strani, znamo da voli se naći na širokom prostoru, potegnuo je prema naprijed, dao loptu Maduekeu u 16-erac, a ovaj sjajnu povratnu ostavlja Gallagheru koji konačno zabija svoj prvi gol ove sezone!

Vrlo brzo i vodimo 2:0! Madueke je sad imao ogroman prostor, uposlio izoliranog Gusta na desnoj strani koji daje fenomenalan centaršut isprve za Jacksona koji koristi to što su stoperi Ville bez Konse slabi na branjenju skoka i vodimo 2:0! Iskoristili smo očajno poluvrijeme Ville, puno je bilo individualnih grešaka u sredini, ponajprije Kamare, a puno su prostora igrači domaćina ostavljali Jacksonu i Maduekeu na krilu i to smo odlično iskoristili.

Bilo kakav strah od lošeg rezultata je odagnan već unutar 10 minuta drugog poluvremena kad je Enzo izveo slobodnjak s 25 metara, potegnuo je i pogodio paučinu u gornjem lijevom kutu gola Emiliana Martineza za 3:0, a možda više od gola nas je obradovalo slavlje Argentinca kojim je pokazao da su glasine o odlasku iz kluba čista glupost!

Villa je jedini svoj dobar period imala od 70. minute do ozljede Caiceda, bilo je nešto pomutnje u našem kaznenom prostoru, ali srećom nismo primili gol koji bi učinio ovu završnicu zanimljivom. Ušao je tako Thiago umjesto povrijeđenog Caiceda pa smo završni čin utakmice odigrali s tri stopera.

Da ne bude sve savršeno pobrinuo se Diaby koji je u smiraju utakmice pogodio za 1:3.

Odlična utakmica za promjenu. Funkcionirala je odlično naša tranzicija s Jacksonom na lijevom krilu (očito mu bolje paše to nego čista špica) i Maduekeom na desnom. Nismo osjetili prijetnje Ville sve do 20 minuta prije kraja, ali treba reći da je Villa odigrala možda i najlošiju svoju utakmicu ove sezone (uz onaj debakl iz prvog kola u Newcastleu). Naša priča se tako nastavlja i u ovom kupu i u osmini finala dočekujemo Leeds.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Franculić

Vidi Više Članaka