Aston Villa FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE

Aston Villa FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE
22 lipnja 14:39 2020

Premier liga konačno se vratila, a s njom i naš najdraži klub. Kako je utakmica krenula, činilo se da će nam se povratak smučiti, ali je ipak sve dobro završilo. Chelsea je nakon poluvremena potpune, ali jalove dominacije gubio 1-0, i onda sve preokrenuo u samo dvije minute.

Oba gola u tom preokretu asistirao je kapetan Azpilicueta (2.21), čime je inače prosječan nastup pretvorio u nagradu za igrača utakmice. Po tome se prepoznaju veliki, clutch igrači! Strijelci golova, Pulisic (2.11) i Giroud (1.67) također su odlično ocijenjeni iako su bili praktično nevidljivi ostatak utakmice, ali – gol je gol. Ukupno je šestero igrača ostvarilo ‘zelenu’ ocjenu, a tu su još i Kanté (1.96) i Mount (1.70) koju su zapravo bili najbolji igraču na terenu, te Kepa (1.54) koji nije bio kriv za jedini gol i nekako ponovno ulijeva sigurnost.

U sendviču između 6 vrlo dobrih nastupa i 6 loših, nalaze se 3 solidna. Najbolji od njih bio je neimpresivni Kovačić (0.73) kojeg je rano zamijenio njegov bivši rival Barkley (0.68). Pridružio im se još i Willian (0.57) s tipično miješanim nastupom punim majstorskih i štetočinskih poteza.

Od šestorice lošijih, dvojica su zamjene. Abrahamu (0.15) teško možemo išta zamjeriti obzirom na kratko vrijeme na terenu, ali Jamesu (-0.80), paradoksalno, možemo, iako je odigrao još manje. Inače samopouzdan i siguran igrač, u svojih 5 minuta na terenu uspio je izgubiti loptu jednako toliko puta. Rijetko tko bi pogodio da će se u startnoj postavi naći Azpilicueta, a ne James, a nitko ne bi pogodio da će se na kraju Azpi naći na vrhu ocjena, a James na dnu. Tu je još i ostatak obrambene linije, Alonso (-0.23), Rüdiger (0.04) i Christensen (-0.51) koji nisu imali puno posla, ali se nisu proslavili u ono malo što su imali.

I na predzadnjem mjestu, igrač kojeg smo toliko dugo čekali, Ruben Loftus-Cheek (-0.54). Da nije bilo Jamesovog bizarnog cammea, RLC bi sasvim zasluženo bio najgori pojedinac utakmice. Istina, momak nije igrao preko godinu dana, a još ga je Lampard stavio na lijevo krilo, međutim, više nismo onako sigurni u njegovu dugoročnu korisnost… Havertz sada nekako svima, koliko god to bilo ishitreno, zvuči manje kao luksuz, više kao potreba.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka