Kako je Chelsea postao predmet sprdnje

Kako je Chelsea postao predmet sprdnje
14 prosinca 17:50 2023

Prošla sezona bila je najlošija u povijesti Chelseaja. Kako se stvari zasad čine, ova sezona bi ju mogla nadmašiti. U niti tri godine, od kluba koji je osvojio Ligu prvaka, uspjeli smo doći do kluba koji je službeno najgori premijerligaški klub u 2023. godini. A godina još nije gotova. Sve je otišlo nizbrdo onog dana kada je klub preuzeo Amerikanac Todd Boehly i nastavio Abramovičevu tradiciju mijenjanja trenera svako malo. No, za razliku od Boehlyja, Abramovič je dovodio (najčešće) dokazane i uspješne trenere. Boehly je doveo one neiskusne, koji u kombinaciji s izrazito mladom ekipom u kojoj su gotovo svi igrači ondje novi, jednostavno ne funkcioniraju. Jedan od prvih njegovih kriminalnih poteza bio je otpuštanje Tuchela, a ono što je došlo iza toga, samo je očekivan nastavak priče. Kada netko tko se očito ne razumije u pravi nogomet potroši milijardu funti na praktički nedokazane igrače, to može završiti samo loše. 

Iako smo se nadali da će ova godina i relativno provjeren trener donijeti neke bolje dane, gotovo svaka utakmica Chelseaja ove sezone razočarava i ljuti. 2023. godina je toliko loša da nijedan klub iz ove i prošle sezone Premier lige nije osvojio toliko malo bodova kao Chelsea. Osvojeno je čak 39 bodova u isto toliko utakmica. Ozljede i ne pretjerano puno sreće naravno ovdje igraju ulogu, ali za klub koji je 2021. drugi put osvojio trofej Lige prvaka, ovo je i više nego sramotno. Većina navijača bila je oduševljena „krađom“ Lavie i Caiceda Liverpoolu, a otad Lavia nije odigrao ni minutu, dok Caicedo nije pretjerano oduševio. I ono najbitnije, Klopp i ekipa uredno skuplja pobjede koje mi trenutno možemo samo sanjati.

Bacanje novaca u bunar

Kad se zbroje i oduzmu potrošeni novci i prikupljeni bodovi, nimalo ne iznenađuje kako je Chelsea postao predmet sprdnje. A sprdaju se svi. Od suparničkih klubova, navijača, engleskih pa sve do hrvatskih medija. A kako i neće. Nakon što je u prošlom prijelaznom roku potrošeno preko 464 milijuna eura, Pochettino nakon poraza od Evertona ima obraza reći kako klub mora potrošiti još u sljedećem prijelaznom roku. Nakon toliko novaca praktički bačenih u bunar. No, očito to tako ide kad se kupuju nedokazani igrači za previše novaca pa se sjetiš da bi čak mogao probati kupiti nekog „provjerenog“. Treba biti iskren i reći da nam napadač stvarno treba, no potrošiti toliko novaca i ne kupiti dobrog napadača je samo po sebi dovoljno sramotno. 

Kakogod, Pochettino je svakako na tankom ledu, ako ne baš kod vlasnika, onda zasigurno kod navijača. I uspio je u 2023. osvojiti manje bodova s Chelseajem nego Potter. Nekakvu pretjeranu viziju igre nema, rezultate još manje, no, s ovakvom ekipom kakvu trenutno ima, teško je u šest mjeseci napraviti nekakvo čudo. A jedino čudo može spasiti ovu ekipu i sezonu. Dok se takvo nešto ne dogodi, Chelsea će zajedno s Unitedovim Onanom sasvim zasluženo nastaviti biti predmet sprdnje i izvor inspiracije za milijune memeova na svim društvenim mrežama. Trenutno se samo možemo nadati kako nećemo postati Arsenal i čekati gotovo 20 godina na neki relevantan trofej.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Katarina Ergović

Vidi Više Članaka