Chelsea FC 3-2 Brighton & Hove Albion FC | OCJENE

Chelsea FC 3-2 Brighton & Hove Albion FC | OCJENE
04 prosinca 20:53 2023

Napokon pobjeda kod kuće. Tek druga ove sezone u Premier ligi, odnosno druga još od travnja… Zaista, s obzirom na takav domaći niz, svi smo mislili da ništa od 3 boda kada su stvari krenule po zlu, a mi očito imamo tendenciju da stvari uvijek nekako krenu po zlu. Srećom, ovog puta smo, da upotrijebim onu izlizanu nogometnu floskulu, ‘pokazali karakter’, te zadržali sve bodove unatoč hendikepu crvenog kartona.

Naime, ovo je već druga utakmica za redom u kojoj smo dobili crveni karton, i u oba navrata to je ‘uspjelo’ našem kapetanu. Prošle utakmice Jamesu, u ovoj Gallagheru (-1.20). Conorova dva žuta možda i nisu bila onako jeftina kao Reeceova, ali svejedno bi trebao biti mudriji i zreliji u takvim situacijama. Na njegovu sreću, ovaj protivnik nije to kaznio koliko i prethodni. Svejedno je (zasluženo) dobio daleko najgoru ocjenu.

Nije to bila jedina negativna ocjena, dobio ju je i (pomalo nezasluženo) Nicolas Jackson (-0.23). On je odavno na ‘piku’ navijača, ali u ovoj utakmici je pokazao vrlo dobar link up, što je krasilo njegovu dobru igru s početka sezone. S druge strane, u par navrata je predugo držao loptu, što se nam se odavno popelo na živce. Uz to, nije ni gol zabio da se time malo umili navijačima, tako da je završio ispod nule.

Igrač utakmice je Enzo (2.54) koji je zabio svoj (tek) prvi gol u Premier ligi, a ubrzo zatim i drugi iz penala. Možda je ipak onaj promašaj iz 2. kola bio izuzetak, ali ostavimo mi penale Palmeru kada je na terenu, složit će se vjerojatno i Enzo. Igrač utakmice lako je mogao biti iskusni Silva (2.03) koji je pokazao mladićima oko sebe kako se vraća nakon lošeg nastupa u prethodnoj utakmici. Bila je to nova vintage performansa legendarnog stopera, čini se da ga je ipak rano otpisati…

Od ostalih vrijedi spomenuti Colwilla (1.80) i Mudrika (1.77) s vrlo dobrim nastupima. Colwill je zabio drugi gol na utakmici glavom nakon kornera, a općenito je vrlo solidno odradio posao na lijevom beku, što mu nije prvi put. Mudrika je samo par centimetara dijelilo od eurogola, a kasnije je izborio penal u ključnom trenutku utakmice. Bez tog povećanja vodstva na 3-1, pitanje je bismo li izdržali s igračem manje…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka