Chelsea FC 4-1 Arsenal FC | KRAJ

Chelsea FC 4-1 Arsenal FC | KRAJ
29 svibnja 22:42 2019

CHELSEA IMA JOŠ JEDAN EUROPSKI TROFEJ

Arsenal je puno bolje započeo utakmicu, uz manje posjeda su stigli do nekoliko polušansi limitirajući Chelsea na ravno nula. Sarrijeva momčad kao da se nije znala snaći protiv ekipe s petero braniča, odnosno s wing-backovima. Brzi prebačaji strane na Kolašinca u više navrata su lomili naš blok.

Ipak, ništa ozbiljno nije izašlo iz tih pokušaja te je Chelsea polako došao sebi. Drugi dio poluvremena pripao je plavima, a topnike je u par navrata samo Čech mogao spasiti…

… Dok jednom nije mogao niti on. Dogodilo se to početkom drugog poluvremena, do sada ukletog razdoblja za nas – Nabacio je Emerson, a bivšeg (i budućeg?) plavca Čecha je u njihovom drugom dvoboju savladao bivši topnik Giroud.

Nedugo zatim, 2-0. Majstorska predasistencija Kovačića, asistencija velikog Hazarda i gol ‘iz sjene’ Pedra.

Joškraće zatim, 3-0. Formula 1 Kova je po X. put izdominirao sredinom terena, dodao Pedru, ovaj (nakon nepotrebnog kompliciranja) Giroudu na kojemu je onda skrivljen jedanaesterac. Strijelac, naravno, Eden Hazard. 

Game over.

Smanjio je potom Arsenal na 3-1, dobio krila na par minuta, ali onda popio četvrtog. I to kakvog. Dupli pas Hazarda i Girouda fantastično je dovršio naš najbolji igrač svih vremena (skromno mišljenje autora).

Do kraja utakmice smo mogli zabiti još toliko, ali kombinacija Čecha i tipično lošeg finishinga su zadržali rezultat na ‘samo’ 4-1.

  • Naš najopasniji igrač u prvom poluvremenu bio je Emerson. Imao je dva udarca nakon ulaska iz drugog plana, a nismo mogli ne zapitati se bi li ih Alonso ‘pospremio’.
  • Isto tako, nismo se ni morali zapitati bili Alonso uspio onako nabaciti za prvi gol. Hint – ne bi.
  • Giroud se tim golom odvojio od Luke Jovića i sam zasjeo na vrh liste strijelaca ovogodišnje Europske lige! Svaka čast.
  • Ako je ovo bila zadnja Hazardova utakmica u plavom dresu… Bila je to dobra utakmica za kraj. I dobar oproštaj s njegove strane, uzevši u obzir dva gola koja je zabio…
  • Prvi trofej Maurizia Sarrija u trenerskoj karijeri! Probili smo led, iduće godine nastavljamo!

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan, -2 = vrlo loš, -1 = loš, 0 = ni dobar ni loš, 1 = dobar, 2 = vrlo dobar / odličan, 3 = fantastičan

No Fields Found.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka