Tottenham Hotspur FC 1-4 Chelsea FC | OCJENE

Tottenham Hotspur FC 1-4 Chelsea FC | OCJENE
07 studenoga 19:15 2023

Jedna od najluđih utakmica u dugo godina. Možda čak najluđa još od čuvene “Battle of Bridge” iz 2016!

5 golova, 5 poništenih, 2 crvena kartona, penal, 15 minuta VAR pregledavanja… i suludo visoka linija Spursa s 2 igrača manje. Toliko je već članaka i dojmova napisano o ovoj utakmici, a mi ćemo se u ovom koncentrirati na ocjene.

Dakle, pobijediš 4-1 u gostima kod najvećeg/gradskog rivala, kakve ocjene očekuješ? Sve zeleno, 7-8 odličnih i eventualno par dobrih? Koju ocjenu bismo dali igraču koji zabije hattrick u ovakvom derbiju, 2.99?

E, pa ovo nije takva utakmica. Imamo jednu jedinu odličnu ocjenu, Jackson s 3 gola je tek 5. na tablici s tek vrlo dobrom ocjenom od 1.53, a prosječna ocjena utakmice je prosječnih 1.21, odnosno naš tek 8. najbolji nastup ove sezone! Svaka pobjeda ocijenjena je bolje, kao i remiji s Liverpoolom i Arsenalom.

Sve je to donekle i očekivano s obzirom koliko smo se mučili za pobjedu iako smo imali 2 igrača više. Čim je pao prvi crveni karton, odmah sam rekao da je ‘šteta’ jer kad ih dobijemo ispast će da smo to samo zbog crvenog, a osobno sam bio i ostao uvjeren da bismo pobijedili i bez toga. Nakon početnih 15 minuta počeli smo igrati, postali bolja momčad i potpuno okrenili momentum utakmice. Ali, što je tu je, hejteri će reći da bismo bez kartona izgubili, Jackson ne bi za 2 godine zabio nijednog, bla sra. Haters will hate, jebiga…

S obzirom da je Jackson (1.53) ishejtan i omaložavan zbog svojih promašaja te unatoč svom odlučujućem hattricku, igrač utakmice je naš najbolji igrač ove sezone, Cole Palmer (2.03), koji je jedini dobio odličnu ocjenu. Ljudi, ne mogu dovoljno naglasiti ovo nevjerojatno postignuće Palmera. Ovo mu je sedma odlična ocjena za redom. To u 6 sezona ocjenjivanja na ovom portalu nije uspjelo nikome. Nikome! Momak je to napravio u svojih prvih 10 utakmica u klubu! Situacija je još nevjerojatnija nego se čini – jedini kome je uspjelo zaredati 6 odličnih nastupa je James (jednom), 5 nije zaredao nitko nikada, a 4 tek nekolicina igrača. U šest sezona. Coleu Palmeru je za 7 trebalo samo 10 utakmica. BOLESNO.

Blizu odličnoj ocjeni došli su i iskusnjare Silva (1.97) i desetljeće mlađi, a svejedno 2. najstariji igrač u klubu (lol) Sterling (1.86), a vrlo dobru osim spomenutog Jacksona i kapetan povratnik James (1.57). Ukratko, u ovakvoj utakmici ogromnog pritiska iskazali su se iskusni lideri, a mlađi igrači ipak pali pod dojmom derbija…

Najviše se to može reći za Mudrika (-0.83) koji je imao popriličan shitshow nakon ulaska u igru. Očekivali smo da će ta visoka linija Spursa biti prava poslastica za njega, ali on osim 1-2 dobra dodavanja nije napravio ništa. Kod njega je uvijek 1 korak naprijed, 1 korak nazad.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka