Sevilla F.C. 0-4 Chelsea FC | OCJENE

Sevilla F.C. 0-4 Chelsea FC | OCJENE
04 prosinca 16:21 2020

Lampard je hrabro i neočekivano izveo praktički drugi sastav na važnom europskom gostovanju protiv Seville, uzdajući se u već osiguran prolaz u osminu finala, iako je ne-nevažno prvo mjesto i dalje bilo itekako neizvjesno. Kao što se kaže – sreća prati hrabre. ”Druga” momčad odigrala je fantastičnu utakmicu u oba smjera, a apsolutni heroj je veliki Olivier Giroud sa ”savršenim hattrickom + 1”! Četiri gola, lijeva noga, desna noga, glava, penal (kojeg je sam izborio).

Olivier Giroud (3.00) prvi je igrač Chelseaja koji je zabio 4 gola u jednoj utakmici u 9 godina. Zadnji kojemu je to uspjelo je – trener Lampard. Uz to je i najstariji igrač (34+ godine) kojemu je to uspjelo u Ligi prvaka – ikada. Nevjerojatan podvig za igrača koji je do maloprije bio na odlasku iz kluba zbog manjka igre. Osim toga, od kada imamo CheCro ocijenjivanje (ovo je treća sezona), on je drugi koji je postigao savršenu (3.00) ocjenu, prvi je bio Christian Pulisic prošle sezone s također savršenim hattrickom protiv Burnleyja.

Još dvoje igrača postiglo je odličnu ocjenu. Mateo Kovačić (2.22) je u prošlom kolu pokupio svoju prvu 2+ ocjenu ove sezone, a sada je odmah nastavio s idućom (međuostalom) zahvaljujući asistenciji za drugi gol Girouda. Édouard Mendy (2.05), pak, osim što uvjerljivo vodi po ukupnoj ocjeni za sezonu (suludih 1.91), uvjerljivo vodi i po broju 2+ ocjena ove sezone – ovo mu je već šesta, dok nitko drugi nema ni četiri…

Samo jedan igrač iz početne postave nije postigao dobru ocjenu, a i njemu je ona pobjegla za dlaku. Christian Pulisic (0.99) bio je vrlo aktivan, pokušavao je nešto stvoriti, ali još nije naštimao svoje sprave. Ova utakmica otvara ogromno pitanje s kakvom ekipom započeti protiv Leedsa. Giroud nakon 4 gola ”mora” biti u prvom sastavu, ali Leeds, s tvrdoglavim trenerom koji uvijek igra svoj nogomet s visokom obrambenom linijom, je prototip protivnika protiv kojeg želiš igrati s brzim centarforom. Giroud to nije. Werner bi bio idealan, dok je Abraham vjerojatno istrošio svoje kredite kod Lamparda, barem za neko vrijeme. Takva logika ostavlja mjesto za Pulisica na lijevom krilu, ali upitno je hoće li Lampard dvije utakmice za redom započeti sa ‘staklenim’ igračem koji očito nije u formi. Čeka nas zanimljiv sastav sutra uvečer!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka