Chelsea FC 2-0 Crystal Palace FC | OCJENE

Chelsea FC 2-0 Crystal Palace FC | OCJENE
19 travnja 13:39 2022

Plasirali smo se u treće finale FA kupa za redom i ukupno peto u zadnjih šest sezona. Tragično, osvojili smo samo 1 FA kup u tom vremenu, a pribrojimo li Liga kup, izgubili smo pet od šest zadnjih finala na Wembleyju, sve to od 2017. naovamo. Katastrofalna statistika u finalima, ali to sa sobom vuče fenomenalnu statistiku u ostatku kup turnira. Nije lako doći do toliko finala, potvrđuje to da smo ultimativna kup momčad. Jadni Palace jednostavno nije imao veće šanse…

Iako je prvo poluvrijeme bilo vrlo, vrlo loše, uspjeli su naši na kraju relativno lako doći do pobjede. Jedna taktička promjena na poluvremenu bila je dovoljna za početak dobre igre. Obično igramo 3-4-3 gdje ‘dupli pivot’ (u ovoj utakmici Jorginho i Loftus-Cheek koji je ušao umjesto ozlijeđenog Kovačića) stoji ispred obrambenog trojca u nekakvom peterokutu. U drugom poluvremenu je Tuchel promijenio u 3-5-2 gdje je Jorginho sa stoperima formirao romb, a lijevo, odnosno desno naprijed od njega bili su Mount i Loftus-Cheek. Ponajviše je to odgovaralo potonjem koji je nakon relativno blijedog prvog poluvremena naglo proigrao, pokazavši nakon dugo vremena da nije zaboravio igrati prema naprijed. Sjetimo se kakva je zvijer bio u Sarrijevom sastavu na osmici, i koliko je ‘krajnjeg produkta’ tada donosio. Ove sezone igrao je najčešće duboko, a zbog izgubljenog samopouzdanja one rijetke pute kad bi se našao u nekoj opasnijoj situaciji pred protivničkim golom, skroz bi se pogubio. Čini se da toga napokon otresao. Prvo je fenomenalno asistirao Werneru koji nije stigao lopte, a nedugo nakon toga projektilom zabio svoj prvi gol za klub u nekoliko godina. Isti taj Werner umalo mu je uzeo titulu igrača utakmice, zahvaljujući odličnom nastupu i asistenciji za Mountov gol. Spomenuti trojac čini naš TOP 3 u ovoj utakmici, i svo troje su dobili odlične (2+) ocjene.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka