Chelsea + Arsenal / Kombiniranih 11

Chelsea + Arsenal / Kombiniranih 11
20 listopada 19:01 2023

Za sastavljanje ovih 11 imamo samo 1 uvjet; igrači moraju biti dostupni za ovu utakmicu. To, dakle, od relevantnih eliminira Chilwella i Nkunkua. Što se formacije tiče, obje ekipe igraju nekakvih 4-3-3 tako da je to prirodan odabir. Krenimo poziciju po poziciju!

GK: Ovdje imamo 50:50 između našeg Sáncheza i njihovog Raye. Oboje su vrhunski u dugim loptama, ali prednost ćemo ipak dati Rayi jer ima odličan postotak obrana od skoro 80%.

RB: Ovdje ne trebamo previše pisati. Svjesni smo Jamesovih kvaliteta i nadajmo se da će moći započeti ovu utakmicu… Trenutno je još uvijek upitan.

CB (2): Sama činjenica da je Saliba jedan od dvojice stopera u Premier ligi kojeg nitko nije predriblao ove sezone govori da mora biti u ovom sastavu. Naš Silva unatoč svojih 39 godina i dalje ima prednost naspram ostalih mlađih stopera. Ovdje nismo imali pretežak posao.

LB: S obzirom da smo eliminirali ozlijeđenog Chilwella, odabir je jasan – Zinchenko. Naš Colwill solidno igra na ovoj poziciji, ali mu ona ipak nije prirodna.

DM: Ovo je još jednih 50:50. Debata Rice/Caicedo tek je započela i neće još neko vrijeme biti razriješena… Rice je započeo odlično u Arsenalu, Caicedo je počeo pokazivati svoje kvalitete u Chelseaju, a njemu ćemo ovog puta dati prednost s obzirom da je Ricea izdominirao u svim međusobnim susretima prošle sezone. Nadamo se da će i danas.

CM (2): Nema puno razmišljanja, tu su Enzo, najbolji mladi igrač Svjetskoga prvenstva i naša glavna uzdanica, te Odergaard, kapetan i (možda i) najvažnija karika Arsenala.

RW: Mladić koji sa svojim znanjem i vještinama izgleda dosta zrelije nego drugi. Brz i inteligentan igrač, možda i najopasniji za protivnički gol trenutno u Arsenalovom kadru – Saka. Dobar je i naš Palmer, ali treba se još puno dokazivati do Sake…

LW: Odličnom igrom u prošlom kolu Sterling je pokazao koliko je opasan kad ga krene. Njegov najveći problem je inkonzistentnost, što se također može reći za njegovog ‘konkurenta’ Martinellija, ali ceiling Arsenalovog mladića do sada ipak nije bio visok koliko i Sterlingov tako da dajemo prednost našem igraču.

ST: Prednost dajemo Jesusu koji ima veliko iskustvo i dosta zabijenih golova u Premier ligi, makar nije nekakav vrhunski strijelac… Naši Broja i Jackson se ipak još moraju dokazati, a Havertz nije niti blizu ovoj raspravi.

Ovako bi to ukupno izgledalo:Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka