Fulham FC 0-2 Chelsea FC | OCJENE

Fulham FC 0-2 Chelsea FC | OCJENE
03 listopada 20:13 2023

Je li se ovo napokon preokrenulo?? Dva gola, drugi clean sheet za redom, druga pobjeda za redom. Ništa to ne bi trebalo biti naročito wow, ali veseli čovjeka. Pogotovo onog koji je navikao na ovo što je Chelsea priređivao zadnjih cca godinu dana… Dakle, iako ovaj ‘niz’ nije ništa posebno, ovakve ocjene ipak jesu:

5 odličnih (2+) ocjena, a svi starteri na 1.49+! Ne sjećam se kada smo to zadnji put imali, da ama baš svi odigraju vrlo dobru ili bolju utakmicu.

Bilo je teško uopće odrediti igrača utakmice. Službeno (od strane Premier lige) to je bio Conor Gallagher(!) (1.90) s vjerojatno najboljim nastupom u sredini od kada je došao u Chelsea. Mnogi ga ne cijene, ali treba priznati da je momak znatno napredovao ove sezone – i to u karakteristikama koje su mu prije nedostajale – igra s loptom, prijenos lopte i sl. Uz to se nosi pravo kapetanski! Takvih igrača uvijek treba imati… Istina, posao mu je debelo olakšan s obzirom tko su mu partneri u veznom redu. Enzo (2.05) i Caicedo (2.07) odigrali su prvu odličnu zajedničku partiju, vjerujemo prvu od njih barem stotinu. Igračine!

Troje najboljih bili su strijelac svog prvog pogotka za klub, Mudrik (2.40), koji osim gola i nije baš bio nešto, Palmer (2.50) koji je bio prava klasa u doslovno svakom dodiru, te CheCro igrač utakmice i asistent prvog gola Levi Colwill (2.52). Osobno sam vrlo sretan što je ovakvu utakmicu odigrao taman nakon objave članka u kojem smo secirali njegovo korištenje na lijevom beku, s tim da je ovoj utakmici bio još više ‘lijevi bek’ nego inače! I on i (ponovno) vrlo dobri Cucurella (1.63) ponašali su se kao defenzivni bekovi te nijedan od njih nije naročito ulazio u sredinu niti išao naprijed. To je dalo vjetra veznjacima, ali i značilo da ovu utakmicu po prvi puta nismo gradili igru s 3-2 nego nekakvih 4-1 ili 2-3.

Ali, dosta o taktici, ima toga i previše u linkanom članku! Treba još spomenuti i Armanda Broju (1.90) koji je u svom prvom startu nakon skoro godinu dana, zabio i svoj prvi gol nakon isto toliko vremena! Da, lopta mu se odbila od noge u gol, ali nema veze, zaslužio je. Bio je to sveukupno vrlo ohrabrujuć nastup za Broju, koji očito nakon velike ozljede nije izgubio svoj vrlo visoki potencijal… Nastave li on i Jackson ovako, sve će se rijeđe i rijeđe spominjati Toney i Osimhen.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka