Chelsea FC 1-1 FC Red Bull Salzburg | OCJENE

Chelsea FC 1-1 FC Red Bull Salzburg | OCJENE
16 rujna 11:46 2022

U prvoj utakmici Grahama Pottera igrali smo zaista vrlo dobro, makar nismo došli do sva 3 boda. Osim toga, nastup je obilježila bizarna 3-3-4 formacija kojom je zaigrao Potter, čime je Sterling (napokon) postao krilo iako se činilo da će igrati wing beka, a James zaigrao na do sada najofenzivnijoj poziciji u karijeri.

Sudeći po ocjenama, i jedan i drugi su se u novim uloga itekako snašli. Raheem Sterling (2.04) bio je CheCro igrač utakmice zahvaljujući jedinom našem golu, a napokon smo od njega vidjeli brojne driblinge i prodore po strani što nismo mogli za vrijeme Tuchela jer ga je on mahom koristio po sredini. Reece James (1.70) je drugi najbolje ocijenjen igrač i polako postaje jasno da gdje god se njega stavi da će on svojom kvalitetom doći do izražaja… Kakvu igračinu u njemu imamo! Treći i četvrti su Mateo Kovačić (1.25) i Mason Mount (1.00) koji su nominalno bili osmice, ali su u stvarnosti imali zadaću ulaziti i pokrivati širinu tako omogućavajući Sterlingu i Jamesu da zaista budu krila. Valja napomenuti da je Mount napokon odigrao dobru utakmicu.

Slično kao prošle sezone, dno ocjena je prepuno napadačima. Havertz (-0.33) je bio čak ponešto bolji nego do sada, ali i dalje negativan, što mu je rekordna 6. takva ocjena ove sezone. Aubameyang (-0.62) definitivno još nije spreman i/ili uigran, te se i dalje nadamo da će umjesto njega započinjati Broja (0.81) koji je ponovno bio solidan s klupe, makar je promašio jednu dobru šansu za pobjedu. U očaju potrage za pobjedničkim golom, Potter je na krila u 3-3-4 formaciju pri kraju ubacio Pulisica (-0.65) i Ziyecha (-1.19), ali oni su ponovno bili beznadno loši… Ovog puta se ne mogu žaliti da nisu igrali na svojim prirodnim pozicijama.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka