Nakon Strasbourga, kupujemo i Sporting iz Lisabona?

Nakon Strasbourga, kupujemo i Sporting iz Lisabona?
30 rujna 18:39 2023

Prema izvorima Football Insidera, “BlueCo”, odnosno konzorcij koji posjeduje naš klub, je ovog tjedna dogovorio investiciju vrijednih 400 milijuna funti od strane ARES Managementa te krenuo u kupnju većinskog dijela Sportinga iz Lisbona.

Nakon uspješne kupnje RC Strasbourga, BlueCo nastavlja sa stvaranjem multi-klub vlasništva. Ciljali su od početka na francusku i portugalsku, dvije lige koje su zadnjih godina najveći rasadnik talenata, što preko domaćih momaka, što kao tranzicijska točka afričkih, odnosno južnoameričkih talenata. U Ligue 1 smo se uspješno ‘infiltrirali’ preko Strasbourga, a sljedeći korak je Liga Portugal. Prije par mjeseci se šuškalo o preuzimanju Rio Avea, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Kako sada stvari stoje, taj portugalski klub mogao bi biti nijedan drugi nego veliki Sporting!

Sporting je jedan on top 3 portugalskih klubova, i time je konstantno učesnik Uefinih natjecanja. Opće je poznato da imaju jednu od najboljih omladinskih škola na svijetu. Do sada je već nekolicina svjetskih igrača proizašlo iz njihove akademije, a neki od njih su bili Luis Figo, Nani, Ricardo Quaresma, Bruno Fernandes i C. Ronaldo. Tako da ako se ova kupnja ostvari, to bi bio odličan posao i za sam Chelsea, jer ne samo da bi imali još jedan top europski klub u koji bi mogli slati svoje talente na posudbu, nego bi time imali u vlasništvu još jednu top akademiju iz koje možemo dobiti odlične mlade talente za prvi tim, bez da se za njih plaćaju astronomske cijene.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Administrator

Vidi Više Članaka