Conte: “Na meni je danas teška odluka”

Conte: “Na meni je danas teška odluka”
24 siječnja 14:05 2018

Conte još uvijek nije siguran za početni sastav protiv Arsenala i na njemu je teška odluka s obzirom da moraju postići pogodak kako bi izbjegli još jedno “raspucavanje penala” u osam dana.

S druge strane u istoj situaciji se nalaze i Topnici.

Trenutno najveća dvojba se vodi oko Morate koji je propustio utakmicu protiv Brightona zbog ozljede.

“Ako se prisjetite, Morata je već imao problema s leđima i sada se vratio treninzima. Nadam se da nije ništa ozbiljno iako je ovo već drugi put da se ozljeda ponovila.”

“Lječnički tim pokušava napraviti sve kako bi se riješio ovaj problem i kako bi mogao nastaviti trenirati bez bolova. Ovo je sada postao ozbiljan problem, ne zato što je ozljeđen ili što ne postiže pogotke, nego zato što je ovo faza koju svaki napadač mora prebroditi.”

“Nadam se da će se to brzo riješiti jer nam je potrebna Alvarova predanost.”

Bez našeg glavnog napadača najvjerojatnije će u napadu biti Hazard, Willian i možda Batshuayji kao i u prethodnoj utakmici. Ali, možda se uključi i Pedro koji je odradio suspenziju.

“Svaki igrač ima priliku igrati i pokazati mi koliko vrijedi.”

“Na meni je da donesem odluku koja je najbolja u ovom trenutku za momčad. Svaka utakmica je drukčija kao i kvaliteta protivnika i na meni je da donesem odluku i posložim momčad na najbolji mogući način.”

“Naš posao nije jednostavan i morate poduzeti sve kako bi ste poboljšali igrače i momčad. Ponekad smo u mogućnosti, ponekad ne, ali najvažnije je dati sve od sebe kako bi se ostvario cilj.”

Ako potpišemo novog napadača tijekom prijelaznog roka, Batshuayji bi mogao na posudbu prema Conteu koji tvrdi da igrači žele redovnu minutažu i da on to razumije.

“Moramo biti iskreni prema našim igračima u svakom trenutku. Ne znam dolazi li još jedan napadač i u ovom slučaju ne želim nikoga slati negdje dalje, ali ponekad napadači žele redovnu minutažu, a da bi to zaslužili moraju mi to i pokazati.”

Što se Alexisa Sancheza tiče Conte je potvrdio da nikad nismo ni bili u utrci za njega iz razloga što ne možemo financirati njegovu plaću.

“Nikad nismo bili u ovoj utrci zbog visine plaće koju ovaj igrač traži.”

“Samo jedan ili dva kluba mogu platiti ovakav iznos, a to su Manchester City i Manchester United.”

“Mi moramo ustrajati izgraditi nešto važno, stvoriti nekakve temelje i zatim uspjeti, našim radom, ne novcem.”

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka